Olteanul care a lovit cu capul în faţă un poliţist doljean, menţinut în arest preventiv

0
541

Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş, care a lovit cu capul în faţă un poliţist doljean, rămâne arestat preventiv, după ce, ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au respins contestaţia formulată împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova l-a menţinut după gratii. Inculpatul ceruse să fie plasat în arest la domiciliu, solicitare respinsă de judecătorii craioveni. Grigorie este inculpat în două dosare – cel de ultraj de pe rolul Judecătoriei Craiova şi încă unul, de tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, la Judecătoria Balş. Pe 21 septembrie a.c., Grigorie, împreună cu un amic, au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei, s-au urcat în BMW-ul înmatriculat în Franţa al lui Grigorie şi au pornit spre Craiova, numai că, la Pieleşti, au provocat un accident şi au fost prinşi.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie a.c., la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din Pieleşti, despre faptul că un autoturism a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina care era în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase.

Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei de joi, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balş, în aceeaşi noapte, de unde au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 lei. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, vineri, 22 septembrie, fiind arestat pentru 30 de zile, iar Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Iliuţă Grigorie pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 12 octombrie a.c., iar pe 16 octombrie a.c., la Judecătoria Balş s-a înregistrat dosarul în care Cătălin Şerban şi Adrian Iliuţă Grigorie au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Pe 1 noiembrie Judecătoria Craiova a respins cererea lui Grigorie de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu, inculpatul a formulat contestaţie, însă ieri, Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Grigore Iliuţă Adrian împotriva încheierii din 1.11.2017 a Judecătoriei Craiova pronunţată în dosarul nr. 28828/215/2017/a1.2. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen Obligă contestatorul la plata unei sume de 70 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din 08.11.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.