Craiova: Jandarmii GJMb Craiova asigură măsurile de ordine la meciul CSU Craiova – Slavia Praga

0
317

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi ai societăţii specializate de pază şi protecţie, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.U. Craiova – Slavia Praga, care va avea loc vineri, 10 noiembrie 2017, pe noul stadionul Oblemenco, din Craiova, începând cu ora 20.00. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad de risc mediu.

Peste 150 de jandarmi, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, vor asigura măsurile de ordine publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, pe traseele de afluire şi defluire ale spectatorilor şi protecţia delegaţiilor echipelor şi oficialilor, precum şi în interiorul stadionului, cu misiunea de a preveni săvârşirea de fapte antisociale.

În urma desfăşurării şedinţei de cooperare a forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică s-au stabilit detaliile privind organizarea şi desfăşurarea acestei partide de fotbal, rezultând următoarele:

– accesul spectatorilor în stadion se va efectua începând cu ora 16.30 numai pe baza documentelor de acces;

– intrarea în stadion se va face pe la porţile indicate pe documentele de acces şi se vor ocupa exclusiv locurile specificate pe acestea.

–  nu va fi permis accesul cu obiecte care pot fi aruncate în direcţia terenului de joc sau a altor persoane. Aceste obiecte vor fi reţinute la punctele special amenajate şi returnate la terminarea partidei;

– traficul va fi restricţionat pe ambele sensuri ale bulevardul Știrbei Vodă, între bulevardul 1 MAI (zona ”Ciupercă”) şi bulevardul Râului;

– accesul cu autovehicule în parcarea stadionului va fi permis doar celor care au documente de acces în acest sens.

Spectatorii, trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta stadionului, iar la solicitarea forţelor de ordine au obligaţia să prezinte documentele de acces şi actele de identitate, fiindu-le interzis să pătrundă în stare vădită de beţie, să introducă în stadion băuturi alcoolice, bannere, afişe, steaguri care conţin texte cu conţinut obscen, materiale pirotehnice sau alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă.

De asemenea, spectatorilor le este interzis să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică şi să se delimiteze de orice formă de violenţă care ar conduce la tulburarea ordinii şi liniştii publice sau manifestări violente, întrucât nu vor fi tolerate acţiuni de natură să tulbure buna desfăşurare a acestui eveniment. De asemenea, să se deplaseze din timp către arena sportivă, astfel încât să se evite aglomeraţiile la porţile de acces.

Restabilirea ordinii publice, în situaţia tulburării grave a acesteia, ori la producerea unor incidente de amploare, se va executa la ordinul şi din iniţiativa comandantului forţelor de jandarmi, cu aprobarea, după caz, a prefectului sau reprezentantului legal al acestuia. În momentul în care se produce o astfel de situaţie în interiorul arenei sportive primii care intervin sunt angajaţii firmei de pază astfel: cei aflaţi în dispozitiv în zona unde s-a produs incidentul, iar dacă aceştia nu fac faţă vor fi sprijiniţi de grupa de intervenţie a societăţii de pază. În momentul în care şi aceştia sunt depăşiţi  atunci vor acţiona efectivele de jandarmi.

Evacuarea spectatorilor din arena sportivă se va face în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia, se pune în pericol viaţa, integritatea corporală a participanţilor la manifestarea respectivă sau siguranţa desfăşurării competiţiei sportive. În acest sens responsabilul de ordine şi siguranţă al clubului gazdă va solicita în scris intervenţia forţelor de ordine. 

Jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, până la perimetrul zonei delimitate de porţile de acces în arena sportivă, prin organizarea barajelor de filtrare, patrule de ordine publică, în scopul prevenirii săvârşirii de fapte antisociale.

Se va efectua control corporal riguros al spectatorilor şi se va interveni pentru restabilirea ordinii publice în interiorul stadionului dacă se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.