Noi oportunităţi pentru studenţii craioveni

0
39

În decursul lunii noiembrie se desfăşoară două programe oferite de AIESEC Craiova şi anume Programul Global Internship şi Programul Global Citizen.

Global Citizen este un program ce oferă studenţilor din primii ani de facultate, posibilitatea de a pleca într-una din cele 124 de ţări în care se află AIESEC , printr-un stagiu de voluntariat. Printr-un astfel de stagiu studenţii descoperă, timp de o lună şi jumătate o ţară străină, vizitând, cunoscând oameni noi, dar şi numeroase elemente tradiţionale, cum ar fi mâncarea, obiceiurile, modul de viaţă specific ţării respective. Italia, Brazilia, Egipt, Polonia şi Rusia sunt doar câteva dintre destinaţiile unde studenţii vor putea pleca în acestă iarnă. Acolo ei vor lucra în cadrul unor proiecte de dezvoltare socială şi comunitară, educaţie, ecologie şi altele. Profilul studenţilor trebuie să cuprindă următoarele caracteristici: un nivel bun de limba engleză, flexibilitate, deschidere către situaţii şi culturi noi şi toleranţă. Etapele prin care trec studenţii, accesând acest program internaţional, sunt simple: completarea formularului de înscriere, participarea la un interviu susţinut de membrii AIESEC Craiova, găsirea oportunităţilor potrivite cu ajutorul platformei internaţionale a organizaţiei, mai apoi susţinerea unui interviu cu membrii AIESEC din ţara în care aceştia vor să plece, iar în final realizarea procedurile legale pe care călătoria le presupune. Adrian Cioran este unul din studenţii care au accesat acest program, plecând astfel în două stagii de voluntariat, mai întâi în Italia şi apoi în Polonia, iar la întoarcere s-a înscris şi în AIESEC. “AIESEC m-a ajutat să fiu mai responsabil, să îmi fac prieteni din toate colţurile lumii. Ca şi viitor profesor, acest stagiu m-a ajutat să câştig experienţă în domeniu, prin activităţile de voluntariat pe care le-am desfăşurat în grădiniţele partenere. Împreună cu ceilalţi participanţi, am vizitat 4 ţări, cunoscând astfel atât cultura acestor ţări cât şi cultura colegilor mei”, a spus Adrian Cioran.

Limba engleză nivel avansat, cerinţa obligatorie

Global Internship este un program ce se adresează studenţilor care se află în ani terminali la licenţă sau master dar şi proaspăt absolvenţilor. Acesta promovează stagiile profesionale internaţionale, prin care tinerii pot câştiga experienţă într-unul din următoarele domenii: marketing, IT şi educaţie, prin activarea în companii, organizaţii şi instituţii din jurul lumii între 3 şi 18 luni, fiind remuneraţi. Profilul tânărului care ar vrea să acceseze un astfel de stagiu trebuie să cunoască cel puţin limba engleză la nivel avansat spre excelent, şi să aibă o experienţă de minim 6 luni în domeniul pentru care optează. Etapele prin care trec studenţii pentru a accesa acest program internaţional sunt simple: completarea formularului de înscriere, participarea la un interviu susţinut de membrii AIESEC Craiova, găsirea oportunităţilor potrivite cu ajutorul platformei internaţionale a organizaţiei, mai apoi susţinerea un interviu cu reprezentanţi ai companiei pentru care au optat, iar în final realizarea procedurile legale pe care călătoria le presupune.

 

Casetă:

Cei care doresc să acceseze unul din aceste programe, se pot înscrie pe www.aiesec-craiova.org, până la sfârşitul lunii noiembrie.