Pro România şi ALDE au fuzionat

0
205

Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal.

“Este momentul să lăsăm deoparte orice fel de ezitări sau de proiecte personale şi să luăm decizii, la fel cum am luat în 2010 într-un moment de criză şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi pentru a construi o alternativă. (…) Acum suntem iar în criză şi dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri acest drum spre prăpastie, trebuie să-l facem noi. Vreau să şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe Pro România, cu sprijinul tuturor celor de la ALDE, o alternativă şi o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a spus Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

“Mă bucur foarte mult şi salut faptul că întreaga conducere ALDE a fost de acord să unim forţele pe care le avem, nu sunt nişte forţe uriaşe, dar experienţa, viziunea comună, experienţa de luptă comună, dar şi de guvernare comună ne permite să vorbim şi să venim cu soluţii şi cu oameni la ceea ce se întâmplă. Şi, aşa cum în 2020, separat cum vă spuneam, am fost singurii care ne-am opus în Parlament în discursul public măsurilor greşite, în primul rând restaurării sau investirii Guvernului Orban şi în al doilea rând măsurilor greşite luate de acesta, aşa vom face şi de acum încolo, însă mai puternic împreună”, a adăugat Victor Ponta.