Craiova: Tineri prinşi de jandarmii GJMb Craiova cu substanţe etnobotanice

0
72

În perioada 05 – 07 octombrie a.c., efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Fraţii Buzeşti” Craiova, destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice, au depistat 4 persoane de sex masculin care deţineau în vederea consumului substanţe halucinogene interzise, după cum au anunţat reprezentanţii unităţii.

Astfel, în data de 05.10.2017, în jurul orei 19.00, pe strada Caracal, în parcarea hypermarketului Lidl Craiova, S.G.C.T, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Craiova, avea asupra sa 4 pliculeţe ce conţineau fragmente vegetale de culoare galben-olive, cu miros înţepător.

De asemenea, tot în aceeaşi zi, în jurul aceleaşi ore, dar pe strada Severinului, vis-a-vis de Hanul Craioviţa, numitul N. I. M. , în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul în localitatea Craiova, a fost depistat având asupra sa 3 pliculeţe ce conţineau substanţe interzise. Fiind întrebaţi despre provenienţa acestora, ambii au replicat că le-au achiziţionat de la persoane necunoscute, în schimbul unei sume de bani, în vederea consumării acestora, prin amestecarea cu tutun.

În ziua de 06.10.2017, au fost depistate 2 persoane de sex masculin, una dintre acestea, pe strada Potelu, vis-a-vis de Parcul Nicolae Romanescu – zona ANL –urilor şi anume, C.R. B. în vârstă de 26 ani, cu domiciliul în localitatea Craiova, care asupra sa 2 pliculeţe de substanţe psihotrope, iar cea de-a doua persoana, pe strada Caracal, în parcarea unui hypermarket situat vis-a-vis de Spitalul Militar Craiova, un tânăr în vârstă de 23 de ani, numitul S.M., care deţinea 4 pliculeţe ce conţineau fragmente vegetale. Scopul deţinerii acestor produse etnobotanice, conform declaraţiilor acestora, era acela de a le consuma şi nu de a le vinde.

Au fost încheiate acte procedurale în acest sens, dosarele întocmite fiind înaintate către B.CC.O. Craiova pentru continuarea cercetărilor, persoanele în cauză făcându-se vinovate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept.