Conferinţa Internaţională MUZEUL ŞI CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ, a XXXI-a ediţie,

0
100

O nouă ediţie a Conferinţei Internaţionale „Muzeul şi Cercetarea Ştiinţifică” organizată  de Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, se va derula în perioada 12-14 septembrie a. c.

Organizată anual pe parcursul ultimelor trei decenii, această manifestare a devenit emblematică pentru instituţia noastră, deservind una din funcţiile importante ale muzeului, aceea de cercetare ştiinţifică a patrimoniului natural şi cultural.

Deschiderea Conferinţei va avea loc joi – 12 septembrie, ora 10:00, în sala de conferiţe a Muzeului Olteniei din str. Madona Dudu nr. 14, după care vor urma expuneri ale lucrărilor în Plenum, iar lucrările pe secţiuni (Geologie, Biologie vegetală, Biologie animală: nevertebrate şi vertebrate, Ecologie şi Protecţia mediului) vor fi susţinute la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii din str. Popa Şapcă, nr. 8, începând cu ora 15.00.

Programul Conferinţei împreună cu volumul de rezumate ale lucrărilor (Book of Abstracts), pot fi accesate pe site-ul conferintei: http://www.sesiuneinternationalamuzeulolteniei.ro/.

Conferinţa reuneşte specialişti din toate domeniile biologiei (cercetători, cadre universitare şi muzeografi), din ţară şi din străinătate, care vor comunica şi vor introduce în circuitul public rezultate obţinute din cercetarea ştiinţifică a micro- şi macro-organismelor din diverse ecosisteme sau bioregiuni.

Dintre instituţiile reprezentate de specialiştii prezenţi la această reuniune ştiinţifică, exemplificăm: Universitatea de stat a Republicii Modova din Chişinău, Universitatea Tehnică Konya din Turcia, Univ. „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Univ. „A.I. Cuza” din Iaşi, Universităţile din Craiova, Bucureşti, Sibiu, Oradea, Piteşti, Univ. de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincuˮ, Institutul de Genetică şi Fiziologia Plantelor din Chişinău, Institutul de Ecologie şi Geografie din Chişinău, Institutul de Biologie din Bucureşti, Institutul de Speologie „Emil Racoviţăˮ şi Institutul Geologic din Bucureşti, Grădina Botanică Naţională „Alexandru Ciubotaru” a Republicii Moldova, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Gr. Antipaˮ din Bucureşti, Muzeul Judeţean Argeş, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu-Severin ş. a.

La rândul lor, specialiştii Secţiei de Ştiinţele Naturii  vor reprezenta Muzeul Olteniei cu o serie de studii prin care se popularizează noi descoperiri ştiinţifice făcute în ţinuturile Olteniei, dar şi bunuri muzeale deosebite din colecţiile ştiiţifice.

Toate lucrările care vor fi susţinute au primit girul unui colegiu ştiinţific reprezentat de personalităţi academice din ţară şi străinătate şi vor fi tipărite în revista “Oltenia. Studii şi Comunicări. Ştiinţele Naturii”, ajunsă la cel de-al 39-lea număr (http://olteniastudiisicomunicaristiintelenaturii.ro/cont.html). Menţionăm că, începând din anul 2009, revista este indexată de către CNCSIS, în categoria B şi este inclusă în diferite baze de date internaţionale (ex. Thomson- Reuters, EBSCO ş.a.).

Informăm publicul craiovean că, în ziua de joi – 12 septembrie nu se pot efectua vizite în cadrul expoziţiilor de la Secţia Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, pentru a se asigura o bună desfăşurare a lucrărilor acestui eveniment ştiinţific internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *