Dragnea îi răspunde lui Iohannis pe tema Constituţiei: Respect poziţia preşedintelui, dar nu renunţ

0
299

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că nu renunţă la ideea revizuirii Constituţiei, acest lucru fiind benefic pentru România, şi, chiar dacă se face în 2017, important este să fie acceptate principiile privind comasarea alegerilor.

„Am văzut poziţia preşedintelui şi o respect, dar eu îmi menţin în continuare punctul de vedere. (…) Nu renunţ la această idee. Că se face de mâine, că se modifică Constituţia anul viitor, că se modifică în 2017, e important să se accepte acest principiu. Noi putem întârzia orice idee, bună sau rea, dar orice lucru bun, dacă se consideră că e bun, dacă se face mai repede are de câştigat România”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că este important ca în România să nu existe alegeri “din doi în doi ani”, acesta fiind principiul asupra cărora partidele trebuie să cadă de acord, pentru a iniţia un plan de dezvoltare a României. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, cu privire la propunerile PSD privind modificarea Constituţiei, că nu i se pare “o idee bună” revizuirea Legii fundamentale atât de aproape de un an electoral, astfel încât aşteaptă “cu mare plăcere” aceste discuţii după alegerile din 2016. “Nu mi se pare o idee bună să ne apucăm acum, practic în an electoral, mai sunt câteva luni până începe anul electoral 2016, să discutăm Constituţia. Aşa ceva nu se face. Constituţia se discută şi se modifică într-o perioada de calm politic. Asta înseamnă după anul electoral, nu înainte”, a spus Iohannis. Preşedintele a dat ca exemplu discuţiile privind revizuirea Constituţiei de după alegerile din 2012, când exista o majoritate confortabilă şi se depăşise perioada electorală, care nu au avut însă succes.