S-a aprobat SF-ul pentru Spitalul regional din Cluj

0
281

Spitalul Regional din Cluj este al doilea dintre spitalele regionale pentru care a fost aprobat studiul de fezabilitate, după cel din Iași. Construcția a 8 spitale regionale și a unui spital “gigant, după modelul AKH Viena”, dar “mai mare” în București, ar fi trebuit să înceapă în anul 2017, conform programului de guvernare al PSD și promisiunilor făcute chiar de Liviu Dragnea în campania electorală din 2016.

Spitalul din județul Cluj va fi construit în comuna Floreşti din judeţul Cluj, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Vest, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 500 milioane euro “şi se va realiza din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse constituite în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinaţie, conform programelor de investiţii publice”, potrivit Ministerului Sănătății. (Hotnews)