Proiectul „Aleg sănătos”, pentru tineri din Craiova, Horezu și Orăștioara de Sus

0
255
Asociaţia pentru Tineri „Streets” organizează în perioada 5 august – 2 septembrie 2019 proiectul „Aleg sănătos”, ediţia a II-a, ce are ca scop susţinerea sănătăţii şi calităţii vieţii tinerilor. Tineri din trei județe vor fi informați despre riscurile unei alimentaţii nesănătoase şi beneficiile mişcării și vor fi sprijiniți să adopte un de viaţă sănătos. 
Proiectul constă într-o campanie de informare a 2000 de tineri din Craiova, Horezu și Orăștioara de Sus despre riscurile unei alimentaţii nesănătoase şi beneficiile mişcării, precum și o școală de vară unde 30 de tineri vor beneficia de activităţi integrate de educaţie pentru un stil de viaţă sănătos. Școala de vară  „Aleg sănătos” va avea loc în comuna hunedoreană Orăștioara de Sus, în perioada 19 – 24 august.
«Tinerii doritori să participe pot accesa regulamentul de înscriere pe pagina de Facebook a Asociației pentru Tineri „Streets”. Participanţii vor adopta un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie sănătoasă, vor fi mai deschisi faţă de mişcare, vor manifesta mai multă încredere în ei înşisi şi în potenţialului lor, vor înlătura barierele de comunicare cu o categorie de tineri pe care au tendinţa să o excludă, vor ști să promoveze  un stil de viaţă sănătos ca o alternativă la consumul excesiv de internet, vor înțelege locul, rolul și importanța educaţiei pentru sănătate în formarea personalităţii lor», s eprecizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.
Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și se desfășoară în parteneriat cu Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică Oltenia, Crucea Roșie – Filiala Dolj, Asociaţia Culturală Valea Dacilor și Asociaţia Judeţeană  Sportul pentru Toţi Dolj.