Craiova Jazz Festival, în septembrie

0
615
Craiova Jazz Festival va aduce, în luna viitoare, patru zile de concerte dedicate improvizaţiei şi libertăţii în muzică. Organizată de Filarmonica „Oltenia”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, cea de-a III-a ediție propune iubitorilor de muzică, în perioada 10-13 septembrie, nume ale jazz-ului naţional şi internațional, din Germania și SUA. Este pentru al treilea an consecutiv când festivalul – unicul eveniment de gen din Oltenia – are loc la Craiova: prima ediție s-a desfășurat între 14 și 17 septembrie 2017, iar cea de-a II-a, în perioada 12-15 septembrie 2018.
Festivalul se va deschide marți, 10 septembrie, ora 19.00, cu un concert susținut de Oltenia Big Band (conducerea muzicală: Dorin Măciucă). Formația are în componență muzicieni din Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” și îmbină, într-o manieră profesionistă, stilurile pop, funk, gospel, latino sau jazz. Miercuri, 11 septembrie, pe scena instituției – care va găzdui toate evenimentele din cadrul festivalului – va urca Arya Jazz Band.
Invitații serii de joi, 12 septembrie, vor fi Ana Mardare și Tudy Zaharescu Jazz & Soul Band (România). Considerată de realizatorul şi criticul de muzică Titus Andrei „o voce  specială, deosebit de personală, o combinaţie între jazz, rock soul şi gospel”, Ana Mardare are o experienţă bogată pe plan artistic, fiind câștigătoarea multor premii la festivaluri româneşti de interpretare şi creaţie. Tudy Zaharescu este compozitor, aranjor, producător și a fost apreciat de criticul Florian Lungu drept „cel mai valoros baterist de jazz al momentului”.
Craiova Jazz Festival se va încheia vineri, 13 septembrie, cu concertul prezentat, de la ora 19.00, de Cico’s Jazz Orchestra (Germania) împreună cu Oltenia Big Band, pe care publicul i-a mai putut asculta și la prima ediție a festivalului, din 2017. Conducerea muzicală îi aparține unui maestru al jazz-ului, Horia Dinu Nicolaescu, originar din Craiova, stabilit în Germania din 1971, cu răsunătoare succese în plan național și internațional.
Biletele pentru evenimentele muzicale din cadrul festivalului sunt disponibile la Agenţia Filarmonicii „Oltenia” (Calea Unirii nr. 16, tel. 0251.414.698), deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-18.00. Costă 40 lei iar pentru elevi, studenţi și seniori, 10 lei.