Juveţii, de la Milan la… Juventus

0
92

Juventus Bucureşti – Universitatea Craiova

Ploieşti, stadion: „Ilie Oană”, ora 19.15 (Digisport, Dolcesport, Look TV)

Juventus Bucureşti: Mingote – Beţa, Benga, Morariu, Ştefan – Stoenac, Sesar, Călinţaru, C. Petre – Ţâră, Măzărache. Antrenor: Daniel Opriţa. Rezerve: Stoian – Wallace, A. Lungu, Mihăescu, Carabela, Bucşa, Buhăescu.

Universitatea Craiova: Calancea – Barthe, Spahija, Tiago Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Rossi, Bancu – Mitriţă, Roman, Burlacu. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Screciu, Briceag, Kelic, Gustavo, Mateiu, Bărbuţ.

Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti)

Alb-albaştrii au cinci meciuri consecutive fără victorie, iar adversarul de astăzi este unul potrivit pentru a încheia această serie negativă

craiovaLiga I pare un campionat complicat pentru Devis Mangia, care a adunat cu Universitatea două puncte acasă în meciurile cu Chiajna şi Astra. Italianul a preferat să dezlege de unul singur ecuaţiile noii aventuri, fără să solicite vreun sfat de la un compatriot care cunoştea terenul sau să-şi coopteze în staff vreun român. Nici măcar traducătorul lui Mangia nu face faţă, jucătorii înţelegând doar ce mai debitează Mangia în engleză, fiindcă acest necunoscut Pârvu traduce mai mult din italiană în…italiană. Norocul antrenorului este că beneficiază de un lot mult mai consistent decât a avut Mulţescu anul trecut, cu concurenţă reală pe posturi. Pe de altă parte, juveţii sunt la fel de nepregătiţi fizic precum au fost în play-off-ul trecut, iar un meci la 3 zile pare să fie cam mult pentru ei, în ciuda lotului numeros. Alb-albaştrii nu mai au aceeaşi atitudine ofensivă şi nici ocaziile de anul trecut. Au schimbat sistemul de joc, dar nu l-au asimilat rapid. O problemă importantă o reprezintă jucătorul under 21. Anul trecut, Ivan asigura acest rol, iar în acest sezon se miza pe ascensiunea lui Screciu. Numai că puştiul este într-o formă groaznică, pierzându-şi şi încrederea după nu a prins şi el măcar un minut cu AC Milan, deşi declarase înaintea dublei din Europa League că vrea să înscrie în poarta lui Donnarumma şi să facă schimb de tricouri cu acesta. Chiar dacă a fost recomandat ca un antrenor care dă credit tinerilor, Mangia nu a lansat niciunul în meciurile cu Milan şi nu pare pregătit cu soluţii de rezervă la Screciu. O variantă ar fi portarul Laurenţiu Popescu, dar o eventuală înlocuire a lui mai presupune încă o schimbare în echipă, neavând un alt junior pe acest post. Revelaţia din finalul sezonului trecut, Andrei Burlacu, reprezintă o alternativă, deşi Mangia nu i-a oferit decât un minut în prelungirile meciului cu Iaşi. Robert Petre este şi el ignorat, în timp ce Bârzan a fost trimis la Piteşti, în Liga a III-a. Mangia le spune fanilor să rămână calmi şi liniştiţi, fiindcă mai sunt destule etape, dar aceştia s-au cam săturat de jocul fad propus de italian şi nu mai trec pe la stadion.

Mangia, pe făraş dacă nu câştigă

Orice alt rezultat decât victoria în meciul de la Ploieşti, cu Juventus, ar însemna un eşec teribil, iar pe Mangia l-am putea vedea demis înainte de a ne explica filosofia sa despre fotbal, sistemul cu 3 fundaşi sau relaţia sa cu Arrigo Sacchi. Italianul spune că acceptă criticile, dar este cam iritat de orice întrebare incomodă. „Noi avem obiective pe care le discutăm la finalul anului. Nu putem lua în considerare încă rezultatele, da? Vom vedea la finalul anului unde suntem, ok? Tragem linie şi vorbim după aceea. Rezultatele se analizează la finalul campionatului, nu acum. Abia am jucat patru meciuri. Fiţi calmi. Se spune că nu am câştigat. Dar nici nu am pierdut!  Încercăm să ne îmbunătăţim jocul, să ne creăm mai multe ocazii. Nu sunt probleme fizice, sunt probleme normale pentru faptul că jucăm la trei zile. Este un consum mare de energie. Stilul nostru presupune un consum de energie mai mare, pentru că adversarele preferă să se apere. Nu sunt alte probleme fizice”

Portarul Niculai Calancea n-a fost nici el în formă în acest debut de sezon, la două dintre golurile cu AC Milan fiind coautor. . „Nu sunt la potenţialul meu sută la sută, am avut şi ceva accidentări, acum sunt ok. Lucrez zi de zi să ajung la starea fizică optimă şi să revin la ce am fost anul trecut, poate şi mai bine. Jucăm într-un sistem nou şi ne trebuie timp să ne acomodăm. E urât să joci cu tribunele pustii, noi vrem să avem tribunele pline mereu“ a spus goal-keeper-ul moldovean.

Întâlnire cu Mingote, Opriţa şi Măzărache

Juventus a câştigat en-fanfare Liga a II-a anul trecut, dar pornirea a fost dificilă pentru „Bătrâna Doamnă din Colentina”, care, ca şi Universitatea, joacă meciurile de acasă în alt oraş, respectiv la Ploieşti. Fără transferuri importante, doar ex-craiovenii Mingote şi Măzărache şi croatul Sesar întărind lotul, Juve a acumulat 1 punct, din remiza de pe teren propriu cu FC Voluntari. Şi totuşi, auspiciile erau favorabile pentru echipa de cartier, care a învins-o pe Fenerbahce într-un amical important, totuşi după o prestaţie suspectă a turcilor. Opriţa, cel care a fost în lotul Ştiinţei în 2013, la refondarea clubului, are şi el zilele numărate la Juventus Colentina, echipă care negociază cu Mihai Teja, cel care a antrenat-o pe Pandurii numai în prima etapă a Ligii a II-a, în locul său fiind adus fostul secund al lui Mangia, Adrian Iencsi.