Coreea de Nord ameninţă cu lovituri asupra insulei Guam

0
93

coreeaCoreea de Nord “analizează cu atenţie” planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului, a declarat un purtător de cuvânt al armatei nord coreene, citat de agenţia oficială de presă KCNA.

“Forţele Strategice ale Armatei Poporului examinează acum cu atenţie planul operaţional pentru realizarea unei lovituri în zona insulei Guam, cu rachete balistice strategice de tip Hwasong-12 cu rază medie şi lungă de acţiune, pentru a îngrădi bazele militare americane din Guam, inclusiv Baza Aerienă Anderson”, potrivit oficialului nord coreean.

Potrivit purtătorului de cuvânt nord coreean planul unei lovituri asupra Guamului ar putea fi “pus în aplicare în mod simultan sau consecutiv” în orice moment, imediat după ce “comandantul suprem”, preşedintele Kim Jong-Un, va lua o decizie în acest sens.

Declaraţia oficialului nord coreean vine la doar câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat regimul de la Phenian că va fi înâmpinat cu “foc şi furie cum nu s-a mai văzut” în cazul în care continua ameninţările la adresa Statelor Unite.