RAADPFL Craiova, pe profit

0
120

Nu doar RAT Craiova traversează primele şase luni pe profit. Ci şi o altă regie care, culmea, are legătură cu acelaşi director, se laudă că a reuşit să acumuleze bani la saltea, în condiţile în care până acum se lăfăia în datorii.

RAADPFL Craiova, condusă o bună parte a anului de către actualul director al RAT Craiova, Radu Preda, a reuşit să termine prima jumătate a anului cu profit. Potrivit unui raport încheiat de serviciul financiar-contabil, de la 1 ianuarie şi până la 30 iunie, a înregistrat un profit contabil brut de 426.388 de lei. „Din analiza economică realizată de contabilii regiei, rezultă că regia a realizat venituri din exploatare în cuantum de 9.684.671 lei şi cheltuieli de exploatare în valoare de 9.272.712. Impozitul pe profit calculat este de 73.706 lei, rezultatul curent al exerciţiului financiar fiind de 352.682 lei”, se arată într-un comunicat de presă al RAADPFL Craiova.

Trendul pozitiv, dorit şi la sfârşitul anului

Cifra de afaceri netă a RAADPFL Craiova, înregistrată după primele şase luni ale anului, este de 9.312.439 lei, iar capitalul total de 5.983.417 lei. „Menţionăm că, în perioada raportată, unitatea nu înregistrează obligaţii restante la bugetul consolidat al statului. De asemenea, obligaţiile faţă de personal, furnizori, bugetul local sunt obligaţii curente, fără a datora accesorii şi fără a fi puşi în întârziere”, se mai arată în respectivul comunicat. Mai mult decât atât, conducerea RAADPFL Craiova este convinsă că acest trend pozitiv, care nu s-a mai înregistrat de mult timp la regia craioveană, se va menţine şi în următoarele luni, astfel încât să poată să încheie anul pe profit.