Tecău şi Linstedt, a treia finală pierdută la Wimbledon

0
306

Perechea româno-suedeză a cedat în 5 seturi în faţa dublului britanico-danez Marray-Nielsen, care a primit wild-card pentru a participa la turneul de la Londra

Tenismenul român Horia Tecău şi suedezul Robert Linstedt au pierdut cea de-a treia finală consecutivă disputată pe iarba de la Wimbledon, cedând în faţa Jonathan Marray (Anglia) /Frederik Nielsen (Danemarca), aceştia beneficiind de un wild-card pentru a intra pe tablou, în cinci seturi, 4-6, 6-4, 7-6 (5), 6-7 (5), 6-3. Cuplul româno-suedez trecuse în semifinale de Melzer-Petzschner, cei care îi învinseseră în finala din 2010, în timp ce Marray şi Nilsen îi eliminaseră în penultimul act pe favoriţii principali, gemenii americani Bob şi Mike Bryan, câştigătorii de anul trecut. Supriza este una enormă, ţinând cont că britanicul Jonathan Marray şi danezul Frederik Nielsen, doi jucători clasaţi dincolo de Top 50 la dublu, mai jucaseră în trecut împreună de doar de câteva ori, nefăcând nici pe departe un duet consacrat. Nielsen este primul danez care câştigă un turneu de  Mare Şlem, la simplu sau dublu. Publicul a fost evident de partea cuplului denumit „Britmark”, presa daneză comparând parcursul celor doi cu o poveste de Hans Christian Andersen. 130.000 de lire sterline au primit Tecău şi Lindstedt pentru calificarea în finală, însă rămân cu amărăciunea unei alte finale pierdute, de departe cea mai accesibilă, ţinând cont de adversarii întâlniţi. Horia Tecău va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice.

Serena Williams a ajuns la 5 trofee pe iarba londoneză

Jucătoarea americană Serena Williams (30 de ani, 6 WTA) a trecut sâmbătă în ultimul act la Wimbledon de poloneza Agnieszka Radwanska (23 de ani, locul 3 WTA), după 128 minute, scor 6-1, 5-7, 6-2. Dacă s-ar fi impus pe iarba londoneză, Radwanska ar fi devenit noul lider WTA, în locul Mariei Şarapova. Jucătoarea din Polonia s-a aflat la prima finală de Mare Şlem din carieră, pe când adversara ei, Serena Williams, a reuşit să câştige cel de-al cincilea trofeu la Wimbledon, egalându-şi astfel sora, Venus, şi cel de-al 14 turneu de Mare Şlem din carieră. Alături de sora sa, Venus, Serena Williams a câştigat şi proba de dublu la Wimbledon, trecând în finală de perechea din Cehia, compusă din Andrea Hlavackova şi Lucie Hradecka, în două seturi, 7-5, 6-4. Este a 13-a victorie a lor la dublu, în Grand Slam (5 la Wimbledon, 4 la Openul Australiei, 2 la US Open, 2 la Roland-Garros), ceea ce le plasează pe locul trei în era Open după Martina Navratilova-Pam Shriver (21) şi Gigi Fernandez-Natacha Zvereva (14). Ele nu au pierdut niciodată în finală de Grand Slam şi sunt şi duble campioane olimpice (2000, 2008).