Simona Halep, campioană la Roland Garros!

0
315

Liderul mondial WTA, românca Simona Halep, a câştigat primul turneu de Mare Şlem din cariera sa, pe zgura de la Roland Garros, după victoria din finală, scor 3-6, 6-4, 6-1 contra lui Sloane Stephens din SUA, după 2 ore şi 3 minute de joc.

Simona Halep pierduse două finale la Paris, în 2014, cu Maria Şarapova, şi în 2017, cu Jelena Ostapenko, iar anul acesta cedase în ultimul act la precedentul turneu de Mare Şlem, Australian Open, în faţa danezei Caroline Wozniacki.

Constănţeanca este a doua tenismenă din România care câştigă un turneu de Mare Şlem, la 40 de ani după ce Virginia Ruzici se impunea tot la Roland Garros.

Halep a atacat din start, a avut iniţiativa, în timp ce americanca a alergat după toate mingile, le-a trimis înapoi şi a punctat atunci când trebuia.  Liderul mondial n-a găsit de multe ori breşe în defensiva adversă şi a făcut destul de multe erori neforţate. Stephens şi-a adjudecat primul set şi, purtată de val, l-a început excelent şi pe al doilea, conducând cu 2-0. Halep a continuat să joace la fel, ba chiar mai agresiv, iar Stephens n-a mai ajuns la toate mingile, pierzând controlul setului secund, preluat de Simona, care a făcut 4-2. A urmat o revenire de moment a jucătoarei de culoare, care a egalat la 4-4 şi s-a jucat un ghem extrem de important, la fel ca în semifinala cu Muguruza. Câştigându-l şi făcând 5-4, Simona a luat apoi şi setul, printr-un break. Setul decisiv a fost la discreţia româncei, care a fost de neoprit, pe alocuri făcând şi spectacol pentru public. Dacă anul trecut a pierdut finala cu Ostapenko de la 1-0 la seturi şi 3-0 în setul secund, de această dată Halep revine de la 3-6, 0-2 şi se impune, la ediţia centenară a turneului parizian, care coincide cu Centenarul României.

După primul turneu de Mare Şlem câştigat, Halep a declarat: “Am încercat să nu repet ce s-a întâmplat anul trecut. Am visat la acest lucru de când am început să joc tenis, este uimitor ce am reuşit. La 0-2 în setul doi mi-am spus că trebuie să mă relaxez şi să mă bucur de meci”.