O petrecere de neuitat / Grădiniţa „Castelul Fermecat” i-a fermecat pe micuţi

0
383

Sărbătoare mare, în urmă cu câteva zile, la Grădiniţa cu program prelungit „Castelul Fermecat” din Craiova. Cum numai în poveşti poţi să vezi aşa ceva, grădiniţa şi-a aşteptat copiii cu braţele deschise. Doamnele educatoare, mai emoţionate decât micuţii, le-a oferit  acestora cât şi părinţilor o surprinză de neuitat. Grădiniţa nu mai arăta aşa cum o lăsaseră micuţii când au plecat acasă, grădiniţa era acum o filă de poveste.

           Fiecare colţ avea taina lui, fiecare jucărie era pusă acolo unde trebuie, curtea arăta ca un adevărat Disneyland Park. Totul era gândit ca la carte, atmosfera era una veselă, iar glasul cristalin al copiilor încântaţi de ceea ce văd se împrăştia prin verdeţea curţii. „Era de vis, nu pot să explic în cuvinte, dar v-am adus poze, care spun mai mult decât o mie de cuvinte. Se poate şi la noi. Când vedeam acele grădiniţe în afară, credeam că la noi nu o să avem ocazia să vedem aşa ceva. Dar uite că putem şi noi. Doamna educatoare Marilena Tucu a făcut minuni, alături de celelalte doamne. Cu toţii simţim satisfacţia lucrului bine făcut…”, povesteşte încântată mama unui copilaşi. Cei 130 de preşcolari şi părinţii lor au trăit momente mirifice, cei mari au devenit pentru un timp copii iar distracţia a fost la mare căutare.

Centrele de lucru, coordonate de cadrele didactice

         S-au organizat centre de lucru, adevărate ateliere, fiecare coordonat de câte o doamnă educatoare, având diverse teme: pictură, jocuri de educaţie fizică, jocuri de îndemânare, jocuri logice, jocuri de perspicacitate. O paletă largă care le-au pus micuţiilor în valoarea talentul, imaginaţia, creativitatea şi ambiţia. Magazinul Magic Hobby din Craiova a participat cu un centru de creaţie pentru copii, în scopul sprijinirii activităţii grădiniţei, la ceas aniversar. Un alt colaborator al grădiniţei, profesor antrenor Bianca Opritescu de la Clubul Sportiv Handbalstar Craiova a dat startul mişcării, o adevărată propagandă făcută pentru sport şi sănătate. Micuţii trebuiesc de mici încurajaţi să facă mişcare, totul pentru sănătatea lor. Decorul de vis din curtea grădiniţei a fost asigurat în mare parte de către SC MOL SRL  Craiova. Şi pentru că nu numai grădiniţa a fost sărbătorită dar şi preşcolarii ei, la finalul petrecerii, care se dorea să fie veşnică, fiecare copil a primit un cadou din partea Asociaţiei de Părinţi „Castelul Fermecat”. Cadrele didactice organizatoare mulţumesc membrilor asociaţiei, fără de care aceasta acţiune nu ar fi fost posibilă.