Facebook formează o echipă pentru a studia blockchain

0
257

Facebook lansează o divizie proprie care se va ocupa de tehnologia blockchain, ca parte a unei reorganizări mai extinse în cadrul conducerii companiei, potrivit unor surse citate deRecode. Măsura vine după ce în urmă cu patru luni, CEO-ul Mark Zuckerberg a declaratîntr-o postare de pe Facebook că dorește ca rețeaua socială să “meargă mai departe și să studieze aspectele pozitive și negative ale criptomonedelor”.

Până în prezent, compania a anunțat puține date oficiale despre divizia sa blockchain, dar știm că David Marcus, care a fost vicepreședinte al produselor de mesagerie și a supravegheat Facebook Messenger, o va conduce. Fostul CEO al PayPal, Marcus este în prezent în boardul exchange-ului de monede digitale Coinbase.

Actualul vicepreședinte de produs al Instagram, Kevin Weil, va demisiona pentru a se alătura echipei blockchain a Facebook, sub conducerea lui Marcus, scrie The Verge.

 Chris Cox, product officer responsabil cu serviciile Facebook, va supraveghea acum și Instagram, Messenger și WhatsApp, scrie Reuters.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.