Liceul Tehnologic Auto – performanţă şi prestigiu

0
196

Astăzi, Liceul Tehnologic Auto din Craiova îmbracă haine de sărbătoare. Elevi, cadre didactice, invitaţi vor fi cu toţii prezenţi la manifestările dedicate „Zilei liceului”. Realizări de ieri şi de azi vor fi marcate cum se cuvine. În prim plan vor sta, însă, proiectele pentru un viitor ambiţios şi plin de speranţe. Totul stă sub semnul performanţei şi al prestigiului.

liceul autoDupă 1990, actualul Liceu Tehnologic Auto a intrat într-un nemeritat con de umbră, ca, de altfel, întreg învăţământul profesional şi tehnic. Au fost ani grei. Şcoala şi-a tot schimbat numele. Primele speranţe au apărut în 2012, când din Grupul Şcolar „Traian Demetrescu” a primit denumire din prezent. Dar adevăratul reviriment a venit un an mai târziu, când a fost ales în programul „Adoptă un liceu!”, desfăşurat de „Şcoala de Valori” şi Asociaţia ROI, fiind singura unitate de acest fel din sudul ţării acceptată în proiect. Firme importante – Cummins Generator, Kirchoff, Popeci Utilaj Greu, SC Sitco, Ford, Dico România etc. – s-au implicat în sprijinirea programului educaţional, prin dotarea laboratoarelor şi a sălilor de clasă. Au apărut şi proiecte internaţionale, pe programul Erasmus, prin care elevi şi cadre didactice au participat la schimburi de experienţă în Cipru, Spania, Turcia, Malta.

Campaniile de promovare a învăţământului profesional şi tehnic au devenit din ce în ce mai dese şi cu mai mult impact, cu participarea partenerilor economici. Iar specialităţi căutate pe piaţa muncii, unele cu adevărat deosebite (operator maşini cu comandă numerică, sudori, electricieni de joasă tensiune), sunt deprinse aici, stagiile de practică fiind efectuate la agenţii economici asociaţi. O altă noutate, care atrage din ce în ce mai mult, este învăţământul dual, prin care operatorii economici se vor implica activ în pregătirea elevilor, prin sprijin material pe durata şcolarizării,  scopul principal fiind crearea unui învăţământ profesional de calitate, durabil, care să răspundă nevoilor pe piaţa muncii .

Ofertă educaţională de calitate

Fotografie-0015„Evenimentele festive din acest capătă şi o altă conotaţie, în contextul revitalizării învăţământului profesional şi tehnic, prin apariţia formei duale”, ne-a declarat prof. Georgică Bercea-Florea, directorul Liceului Tehnologic Auto din Craiova. «Ne prezentăm în faţa absolvenţilor de gimnaziu cu o ofertă largă şi generoasă în domeniul tehnic, beneficiind de o dotare în permanentă schimbare, adaptată la nou, în beneficiul tinerilor, asigurată prin generozitatea autorităţilor locale, dar şi a unor agenţi economici  recunoscuţi în ţară şi peste hotare. Suntem pe un drum bun, procesul educaţional pentru învăţământul profesional şi tehnic este pe un trend ascendent. Ne dorim – şi suntem convinşi că acest lucru se va întâmpla – ca despre instituţia noastră de învăţământ să se vorbească numai la superlativ, sintagma care ne caracterizează fiind „Liceul Tehnologic Auto – performanţă şi prestigiu”».

20160418_094142Demn de menţionat este faptul că profesorii liceului, împreună cu reprezentanţii agenţilor economici au ieşit în întâmpinarea viitorilor elevi, prezentându-şi oferta educaţională – învăţământ de calitate,  laboratoare şi ateliere cu dotări performante, internat, cantină – în multe şcoli gimnaziale din mediul rural şi urban, într-o acţiune intitulată sugestiv Caravana Meseriilor, acţiune ce a avut ca scop prezentarea oportunităţilor şi a facilităţilor oferite de învăţământul profesional şi tehnic.

OFERTA-LTA-2017-2018