Program artistic și expoziții, la Casa de Cultură

0
88

Tripla semnificaţie istorică a zilei de 9 Mai este sărbătorită astăzi la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” printr-un amplu program de activități cultural-artistice, care începe la ora 10.00. Acesta cuprinde momente artistice și expoziţia tematică „Ziua Europei, multiculturalitate prin culoare” (participă preşcolarii de la Grădiniţa „Sf. Lucia”), „Paşi către Unire” (participă preşcolarii de la Grădiniţa „Traian Demetrescu”), expoziţia tematică de desene „Europa – unitate în diversitate” (participă preşcolarii de la Grădiniţa „Căsuţa lui Peticel”), momentul artistic „Gloria lui Mihai Viteazul – o lumină pentru noi” (participă elevii claselor a IV-a de la  Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu”).

De la ora 14.00, vor avea loc expoziţia tematică de planşe „Mihai Viteazul – Ban al Craiovei şi voievod al românilor” (participă elevii claselor V-VIII de la  Şcoala Gimnazială „Al. Macedonski”) şi concursul interşcolar „9 mai – zi cu triplă semnificaţie istorică” (participă elevii claselor VII-VIII de la Şcolile Gimnaziale „Al. Macedonski”, „Sf. Dumitru” și nr. 16). Tot astăzi se desfășoară ședinţa lunară a „Cenaclului Epigramiştilor Olteni” (ora 15.00), atelierul de scrapbooking coordonat de Veronica Svanstrom (ora 16.30) și conferinţa „Ce înseamnă unitatea în diversitate”, susţinută de lector univ. dr. Mihai Ghiţulescu, de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale din Craiova, Departamentul de Ştiinţe Administrative, Istorie şi Ştiinţe Politice (ora 18.00).

Ziua de 9 mai  are pentru români o triplă semnificaţie: astăzi marcăm proclamarea independenței de stat a României (9 Mai 1877-1878), Ziua Victoriei împotriva fascismului (9 Mai 1945) și Ziua Europei (9 Mai 1950, când Robert Schuman, ministrul Afacerilor Externe francez, lansa ideea Europei Unite).