Începe cea de-a doua ediţie a proiectului Speak your mind!

0
180

Speak Your Mind! (Vorbeşte liber!) a ajuns la cea de-a doua ediţie şi se desfăşoară în perioada 8 aprilie – 17 mai. Proiectul se adresează elevilor de liceu şi are ca scop aducerea în atenţia acestora a diversităţii culturale la nivel global, prin participarea la cursuri non – formale de educaţie culturală, dar şi de limbi străine.

Timp de şase săptămâni, elevii vor participa la cursuri susţinute de şase stagiari străini din Italia, Israel, Ucraina, Filipine, Grecia şi Germania care îşi vor prezenta cele mai importante elemente tradiţionale ale ţării din care provin, într-un mod interactiv. În cadrul cursurilor de educaţie culturală, participanţii vor cunoaşte cinci subiecte definitorii ale fiecărei culturi, cum ar fi: istoria, obiceiurile şi mitologia, literatura, muzica reprezentativă, dar şi cinematografia. Elevii vor avea, de asemenea, ocazia de a studia şi limba ţării respective, participând de două ori pe săptămână la cursuri de gramatică şi vocabular. Astfel, participanţii pot învăţa limba italiană, arabă, rusă, engleză, greacă şi germană.

Pentru a completa ideea de internaţionalism a proiectului, una dintre activităţile care vor avea loc va fi un Global Village, un eveniment în care fiecare internaţional îşi va reprezenta ţara prin preparate culinare specifice, obiecte tradiţionale, dar şi muzică şi dans.