A murit în sala de judecată

0
116

Un craiovean de 65 de ani a murit, ieri, într-una din sălile de judecată de la Judecătoria Craiova. Bărbatului, care avea calitate de pârât într-un dosar civil, i s-a făcut, brusc, rău în timp ce discuta cu preşedinta completului de judecată. A fost chemată o ambulanţă, medicii au încercat mai bine de jumătate de oră să-l resusciteze pe bărbat, însă în cele din urmă s-a declarat decesul său, cauza fiind un stop cardio-respirator. Bărbatul era cunoscut cu afecţiuni cardiace, fiind chiar operat pe cord.

Eveniment nefericit, ieri, la Judecătoria Craiova. Un bărbat de 65 de ani, din Craiova, Gheorghe Şerbănescu, parte într-un proces civil, a murit în sala de şedinţe nr. 3 a instanţei. Evenimentul i-a bulversat pe toţi cei aflaţi în sală, mai ales că s-a petrecut brusc, iar bărbatul nu s-a certat cu nimeni. Din câte se pare, la începutul şedinţei de judecată, când preşedinta completului de judecată a strigat dosarele, iar el a venit în faţă, a apucat să spună că îşi cere scuze pentru lipsa unor documente şi că se simte rău şi a căzut din picioare. A fost chemată o ambulanţă, sala de şedinţă a fost evacuată, iar medicii au încercat să-l resusciteze mai bine de jumătate de oră, însă fără nici un rezultat, fiind declarat decesul craioveanului, la ora 11.10. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de la Secţia 1 Poliţie Craiova, oamenii legii constatând că nu sunt suspiciuni cu privire la deces, mai ales că bărbatul era cunoscut cu afecţiuni cardiace, întrucât suferise anterior o intervenţie chirurgicală pe cord. Reprezentanţii instanţei de judecată spun că nu a fost vorba despre nici o discuţie contradictorie la care să fi luat parte bărbatul şi nici nu a fost audiat de instanţă, astfel că nu se pune problema de emoţii puternice.

„Am fost informat că la şedinţa din sala nr. 3, în jurul orei 09.30, s-a întâmplat un eveniment nefericit, în sensul că o persoană a decedat. Din câte am înţeles, preşedinta completului de judecată a deschis şedinţa, a anunţat dosarele care se amână, iar persoana respectivă a venit în faţă să-şi ceară scuze pentru că nu a trimis la timp un înscris. Nu a fost vorba despre nici un conflict, nici cu preşedinta, nici cu altcineva. În timp ce îşi cerea scuze, nefiind asistat de apărător, a spus că-i e rău. Preşedinta completului de judecată a suspendat şedinţa, a fost chemată ambulanţa, însă ştiţi că a decedat. Persoana respectivă avea calitate de pârât într-un proces civil”, ne-a declarat Marin Mihai, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al Judecătoriei Craiova.