Olimpicii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, recompensaţi de şcoală

0
245

Elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, care au obţinut premii sau menţiuni la olimpiadele judeţene şi naţionale, desfăşurate în cursul acestui an şcolar, au fost premiaţi, ieri, într-un cadru festiv organizat la nivelul unităţii de învăţământ. Recompensele performanţelor au fost în bani, fondurile fiind asigurate de Fundaţia „Fraţii Buzeşti”. Copiii au fost felicitaţi de conducerea şcolii, de profesorul Irinel Popescu – absolvent al Colegiului, dar şi de decanul Facultăţii de Fizică, Radu Constantinescu, preşedintele fundaţiei.

„Este o acţiune de tradiţie, care se desfăşoară anual înaintea vacanţei de primăvară. Cred că sunt 15 ani de când se organizează această festivitate. Faţă de anul trecut, fondul general de premiere a crescut cu 2.000 de lei. Astfel că, dacă în 2010, prin fundaţie, am alocat 22.000 de lei, anul acesta suma este de 24.000 de lei. Fiecare copil care a obţinut locul I la faza judeţeană primeşte un premiu de 100 de lei, premiul al II-lea este de 80 de lei şi 70 de lei pentru premiul al III-lea. În plus, cei calificaţi la faza naţională primesc încă 100 de lei. Pentru că există unele olimpiade, cum este cea de Limba franceză sau Fizică la gimnaziu, pentru care nu există faze naţionale, copiii care au obţinut premiile I, al II-lea şi al III-lea la judeţ primesc câte 60, 50, respectiv 40 de lei”, a precizat Carmen Ştefănescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Recompense au fost oferite şi dascălilor care au avut doi ani la rând elevi calificaţi la faza naţională.

Performanţe la mai multe discipline

În cadrul festivităţii de ieri, au fost premiaţi şi felicitaţi 50 de elevi. Unii dintre au înregistrat performanţe la două sau chiar trei olimpiade şi premiile s-au cumulat. De exemplu, Andreea Chircă, elevă în clasa a IX-a, s-a calificat la Olimpiada Naţională de Istorie, dar şi la Olimpiada Naţională de Limba Engleză. Gabriela Brânzan, elevă în clasa a XII-a, a obţinut şi ea premiul I, atât la Olimpiada de Astronomie, cât şi la Olimpiada de Chimie. Adrian Bogdan Drăghici a obţinut premiul al III-lea la olimpiadele de Informatică şi Fizică şi premiul I la Limba germană. Cătălina Anca Vanghelie, elevă în clasa a IX-a, are premiul al II-lea la Limba franceză, menţiune la Limba engleză şi premiul I la Limba latină. Astfel de exemple sunt şi la elevii de clasa a V-a, care vor asigura continuarea performanţei şcolare. Radu Romanescu deţine premiul special la Olimpiada de Astronomie, premiul al II-lea la Informatică, fiind calificat şi la faza naţională, dar şi menţiune la concursul de poezie. Diana Mărculescu are premiul al III-lea la olimpiadele de Limba română şi Informatică şi menţiune la concursul de poezie. Eleva Indra Mândruleanu este la Iaşi şi reprezintă şcoala la Concursul de Limba română „Ionel Teodoreanu”, echivalentul olimpiadei naţionale la această disciplină. Şi lista performanţelor şcolare poate continua, întrucât numai în cursul acestui an şcolar elevii au cumulat 368 de premii şi menţiuni.