Asociaţia React, premiată în cadrul Galei „Oameni pentru oameni”

0
212

Programul „O şansă pentru viaţă” derulat de Asociaţia React şi Vodafone România a fost distins cu „Premiul pentru cea mai bună campanie de voluntariat public”, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Galei „Oameni pentru Oameni”. Proiectul a concurat alături de alte 19 finaliste la categoria „voluntariat public” şi s-a înscris în „top trei programe cu cele mai cu cele mai multe ore de voluntariat dedicate unei cauze”.

Asociaţia React a iniţiat prin proiectul „O şansă pentru viaţă” cea mai amplă campanie naţională de donare de sânge, în itinerar fiind incluse nu mai puţin de 15 oraşe din ţară. Scopul este acela de a creşte numărul de donatori la nivel naţional prin informarea publicului despre nevoia de sânge din spitale şi prin organizarea de puncte mobile de recoltare sanguină la nivelul întregii ţări. Pe parcursul a doi ani, numărul de donatori a ajuns la 87.950 de la care s-au recoltat mai mult de 39.000 de litri de sânge. În felul acesta, peste 120.000 de vieţi au fost salvate. Proiectul s-a derulat şi în municipiul Craiova, unde „O şansă pentru viaţă” a generat mai mult de 3.200 de donatori de sânge de la care s-au recoltat peste 1.400 de litri de sânge, salvând mai mult de 4.000 de vieţi. „Este o distincţie care ne bucură, ne onorează şi ne dă curajul de a ne continua proiectele ce pot părea uneori nebuneşti. Acest premiu îl datorăm fiecăruia dintre cei peste 87.000 de donatori de sânge pentru gestul lor generos. Pentru că efortul fiecăruia dintre ei a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte în existenţa a cel puţin unui om”, a spus dr. Anca Ştefan, preşedinte al Asociaţiei React.

Gala „Oameni pentru oameni” este una dintre cele mai importante şi prestigioase competiţii din aria proiectelor dedicate comunităţii. Competiţia este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi Camera Americană de Comerţ din România şi prezintă principalele direcţii în investiţii în comunitate, strategii de corporate comunity involment şi de atragere de fonduri, alături de modalităţi de măsurare a impactului investiţiilor derulate în afara graniţelor ţării.