Amenzi de peste 80.000 de lei, aplicate de poliţiştii doljeni de la “rutieră”. Unul dintre sancţionaţi s-a ales şi cu dosar penal: băut era, permis de conducere n-avea

0
511

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 80.000 de lei. Totodată, au fost reținute 38 de permise de conducere și au fost retrase 21 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate și 10 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii, un şofer, în vârstă de 55 de ani,  s-a “jucat”, puţin , cu legea. Astfel, acesta a fost depistat, în urmă cu două seri, pe Calea Dunării din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a poseda permis de conducere . “Întrucât acesta emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj .