Primul tratat de Reumatologie scris și lansat la UMF din Craiova

0
519
         Joi, 10 martie 2022, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova în parteneriat cu Academia de Științe Medicale, filiala Craiova, lansează primul tratat de Reumatologie (vol. I si II, Editura Medicală, București, 2021), sub redacția prof. univ. dr. Paulina Lucia Ciurea, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale.
            Realizată de o echipă de 10 specialiști, medici și cadre universitare UMFCV, lucrarea este rezultatul a peste două decenii de cercetare în domeniuși a unor eforturi de creare a unei echipe de specialiști care asigură asistență sanitară în întreagaregiune.Prof. univ. dr. Cătălin Codreanu (UMF „Carol Davila” București și fost președinte al Societății Române de Reumatologie) notează în prefața lucrării despre care crede că va deveni un reper îndomeniul reumatologiei:
         „Am convingerea că lectura acestei lucrări se va dovedi răsplătitoareatât pentru medicii tineri, aflați încă în timpul pregătirii de specialitate, cât și pentru reumatologii experimentați”. Centrul Dedicat Pacienților cu Artrită Precoce.
            În cadrul evenimentului dedicat Școlii craiovene de reumatologie, UMF Craiova inaugurează Centrul Dedicat Pacienților cu Artrită Precoce.
           Conferința de lansare a Centrului se va desfășura joi, 10 martie 2022, orele 10.00, în Aula Magna a UMF din Craiova, Bdul 1 Mai, nr. 66 și va avea ca invitați personalități ale reumatologiei din România, echipa multidisciplinară a centrului șireprezentanții asociațiilor de pacienți. Evenimentul va fi transmis si online pe platforma webex
Linkul de conectare : https://umfcv-ro.webex.com/umfcv-ro/onstage/g.php?MTID=efabd3c94cbe98c826e8ac5f487002efd