Închisoare cu suspendare pentru craioveanul care a vrut să mituiască doi poliţişti cu 2.500 lei

0
115

Craioveanul de origine arabă care a fost prins în flagrant, în luna octombrie a anului trecut, în timp ce voia să mituiască doi poliţişti de la Rutieră cu 2.500 de lei, ca să nu-i facă dosar penal pentru conducere fără permis, a fost condamnat. Bărbatul, care a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor, a primit o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 60 de zile de muncă în folosul Primăriei Craiova. Sentinţa Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. 

mitaReamintim că fapta s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2016, în jurul orei 00.30. Agenţii Constantin Iovănescu şi Adrian Fota Balaci, ambii din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce patrulau pe strada Traian Lalescu din Craiova, au oprit pentru control un autoturism Opel Corsa, la volanul căruia se afla un bărbat de 51 de ani, din Craiova, de origine siriană, Atassi Mohammed Mujab. Oamenii legii i-au solicitat documentele pentru control, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, motiv pentru care a fost condus la sediul Biroului Rutier, de pe strada Câmpia Islaz, pentru continuarea cercetărilor. Craioveanul le-a promis poliţiştilor 800 de euro, pentru ca aceştia să nu ia măsurile legale faţă de el, respectiv pentru a nu i se întocmi un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere. Văzând că bărbatul insistă cu banii, cei doi agenţi şi-au informat superiorii direcţi, dar şi conducerea Inspectoratului cu privire la acest lucru, apoi au fost anunţaţi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Echipa formată din procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj l-a prins chiar în sediul Biroului Rutier Craiova, imediat ce le-a pus pe birou poliţiştilor suma de 2.500 lei. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, arestat preventiv, iar ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu.

A recunoscut comiterea faptelor

politistPe 9 decembrie 2016 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care craioveanul a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru dare de mită şi conducere fără permis, iar luni, 6 martie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa. Bărbatul a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă şi a primit 1 an de închisoare pentru conducere fără permis, 2 ani de închisoare pentru dare de mită, cele două pedepse fiind contopite: „Condamnă pe inculpatul Atassi Mohammad Mujab la pedeapsa de 1 an închisoare pentru conducere fără permis şi de 2 ani închisoare pentru dare de mită. Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv 4 luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani”, se arată în hotărârea instanţei. Judecătorii au mai stabilit că inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primariei municipiului Craiova, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare şi au constatat încetată de drept măsura arestului la domiciliu. Bărbatul trebuie să achite şi 900 de lei cheltuieli judiciare şi poate ataca hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova.