Mandat de arestare pentru şoferul care a lovit cinci persoane în staţia de tramvai

0
158

Dumitru Preda, craioveanul care a accidentat cinci persoane aflate în refugiul staţiei de tramvai de pe “Calea Severinului” din Craiova, după care a fugit de la locul accidentului, a primit, miercuri seara, târziu, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Reamintim că, marţi după-amiază, Dumitru Preda, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Mercedes înmatriculat în Marea Britanie pe strada “Pelendava”, a virat dreapta pe strada Calea Severinului, moment în care a pierdut controlul direcţiei şi a trecut peste refugiul pentru pietoni din staţia de tramvai, unde a lovit în plin cinci persoane. După aceea, autoturismul scăpat de sub control a ajuns pe contrasens, unde a lovit un Volkswagen era oprit la semafor. După producerea accidentului rutier, Preda a coborât de la volan şi a fugit. S-a prezentat după o oră la sediul Biroului Rutier din Craiova, după ce oamenii legii îl identificaseră deja, şi a declarat că a părăsit locul accidentului pentru că i-a fost frică să nu fie agresat de trecători. Toate cele cinci persoane lovite de Mercedesul condus de Preda au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că nu au suferit leziuni care să le pună viaţa în pericol. Cel mai grav a fost rănită o femeie de 61 de ani, care a suferit o fractură la un picior.

Pe numele şoferului, care a rămas fără permisul de conducere şi fără certificatul de înmatriculare, a fost întocmit un dosar pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar a doua zi, acesta a fost dus în faţa unui procuror pentru a fi audiat. Ulterior, procurorul de caz a dispus reţinerea tânărului pentru pentru 24 de ore. Miercuri seara, în jurul orei 20.00, procurorii l-au prezentat Judecătoriei Craiova pe Preda, cu propunere de arestare preventivă, motivând că, fugind de la locul accidentului, tânărul a periclitat ancheta penală şi a îngreunat aflarea adevărului. Judecătorii au acceptat propunerea procurorului de caz şi au emis pe numele tânărului craiovean mandat pe o perioadă de 29 de zile pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi vătămare corporală din culpă. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Dolj.