Manuela Militaru a fost arestată preventiv – Cătuşe în dar pentru angajata DSP Dolj

1
404

Economista Manuela Militaru de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, reţinută, luni, pentru trafic de influenţă în formă continuată, a primit, ieri, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. În plus, reprezentanţii DSP Dolj au anunţat că i-au suspendat femeii contractul de muncă până la finalizarea anchetei. Între timp, poliţiştii şi procurorii anticorupţie continuă cercetările în dosar, pentru că numărul victimelor creşte de la o zi la alta.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au fost sesizaţi încă de anul trecut despre faptul că Manuela Militaru, angajată a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj ca economistă, s-ar ocupa cu lucruri mai puţin “ortodoxe”. Mai exact, oamenii legii au primit plângeri de la diverse persoane care susţineau că i-ar fi dat bani femeii ca să le angajeze la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, DSP Dolj sau Garda de Mediu Dolj şi au rămas “cu buza umflată”. Ofiţerii anticorupţie au luat legătura cu procurorul delegat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost înregistrat un dosar în cauză şi au fost demarate activităţile specifice de cercetare pentru a se stabili dacă plângerile sunt întemeiate sau nu. După o bună perioadă de verificări, timp în care la dosar s-au strâns mai multe denunţuri formulate de diverse persoane împotriva angajatei DSP Dolj, la un moment dat s-a depăşit pragul de 10.000 de euro – bani încasaţi de femeie – astfel că, în luna februarie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi-a declinat competenţa către DNA – Serviciul Teritorial Craiova. Au urmat câteva zile bune în care ofiţerii şi procurorii anticorupţie au muncit pe brânci în dosar, pentru strângerea probelor beneficiind şi de suportul tehnic al SRI Dolj. La un moment dat, se pare că femeia a aflat că ar fi în vizorul oamenilor legii, astfel că a dispărut de la domiciliu. N-a scăpat însă. Luni, 7 martie a.c., s-a luat decizia reţinerii femeii, aceasta fiind luată de pe stradă şi dusă la sediul Serviciului Teritorial Craiova al DNA. Aici a fost audiată, i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi a plecat, cu cătuşe, direct în arestul IPJ Dolj.

Taxa pentru post – între 2.000 şi 5.000 de euro

Potrivit datelor strânse de anchetatori, în cursul anului 2010, Manuela Militaru a pretins şi a primit de la opt denunţători suma totală de 27.000 euro şi 3.000 lei, susţinând că are influenţă asupra unor persoane cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, DSP Dolj şi Garda de Mediu Dolj şi le poate rezolva angajarea ca asistent medical sau economist. Mai exact, în funcţie de postul vizat de client, Militaru cerea între 2.000 şi 5.000 de euro. Suma de 3.000 de lei, care s-a “rătăcit” în buzunarele femeii, o primise pentru a rezolva unei persoane pensionarea medicală. Pe ultima sută de metri, chiar în ziua în care a fost reţinută, o altă victimă a femeii a formulat plângere împotriva ei, astfel că în acest moment putem vorbi despre 9 denunţători care i-au adus Manuelei Militaru un “venit” de cel puţin 30.000 de euro. Poliţiştii şi procurorii anticorupţie au însă date că numărul celor păcăliţi de angajata DSP Dolj este mult mai mare, motiv pentru care îi aşteaptă pe cei care vor să depună plângere împotriva femeii. Pe de altă parte, din câte se pare, sunt şi persoane cărora Militaru chiar le-ar fi rezolvat angajarea, astfel că n-ar fi exclus ca şi unii şefi de instituţii să ajungă “să dea cu subsemnatul” pe la DNA – Serviciul Teritorial Craiova.

Manuela Militaru a fost prezentată, ieri, Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii instanţei au admis propunerea procurorilor anticorupţie şi i-au oferit femeii, în dar de 8 Martie, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În acelaşi timp, reprezentanţii DSP Dolj au anunţat că vor suspenda contractul de muncă al femeii. „Am aflat din anunţul DNA că este cercetată pentru trafic de influenţă şi noi o să aplicăm prevederile Legii nr. 188/1999 privind statutul funcţionarului public. Dacă este arestată preventiv se suspendă contractul de muncă pe perioada respectivă. Dacă este condamnată, raportul de serviciu va înceta. Oricum, dacă nu va fi condamnată va intra în comisia de disciplină pentru atingerea prestigiului instituţiei”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

1 COMENTARIU

Comments are closed.