CJ Dolj pregăteşte terenul pentru viitorul spital regional

1
81

Ion Prioteasa

Şapte hectare de teren, necesare pentru construirea unui spital regional la Craiova, vor fi transferate de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj Ministerului Sănătăţii. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, o hotărâre în acest sens va fi aprobată la următoarea şedinţă de consiliu.

Cele şapte hectare de teren au fost donate în urmă cu trei ani de omul de afaceri Ştefan Cherciu tot pentru construirea unui spital regional, drept pentru care Consiliul Judeţean Dolj are pregătită toată documentaţia şi este gata să transfere Ministerului Sănătăţii atât terenul pe care îl deţine, cât şi avizele necesare, obţinute la vremea respectivă.

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, ieri, că a stat de vorbă cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, despre proiectul privind construirea acestui spital regional de urgenţă în parteneriat public-privat, urmând ca la viitoarea şedinţă de consiliu judeţean să fie aprobată hotărârea privind transferul terenului către stat, respectiv Ministerul Sănătăţii. „Am avut o discuţie cu domnul ministru Attila Cseke, cu care m-am pus de acord în ceea ce priveşte dorinţa de a construi acest spital regional de urgenţă la Craiova, acest lucru bazându-se şi pe faptul că există şi o facultate de medicină la Craiova, dar şi pentru că managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă de la Craiova este al Ministerului Sănătăţii. Se va intra într-un parteneriat public-privat, prin care, conform acestei noi Legi a Parteneriatului Public Privat, statul, respectiv Ministerul Sănătăţii, trebuie să vină cu ceva şi acest ceva ar trebui să fie pământul. În acest sens, cele şapte hectare de teren pe care noi le avem prin donaţia care ne-a fost făcută, ar trebui să le transferăm la Ministerul Sănătăţii. Am studiat în aceste zile, împreună cu juriştii, dacă putem să realizăm transferul acestei donaţii, astfel încât pământul să ajungă în proprietatea statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii şi, probabil, în prima şedinţă de consiliu judeţean, dacă va apărea hotărârea de guvern, vom aproba acest transfer”, a declarat Ion Prioteasa. Şeful administraţiei doljene a explicat că i-a solicitat ministrului Sănătăţii să emită o adresă oficială din partea Ministerului, în cazul în care hotărârea de guvern va întârzia să apară, pentru ca transferul să poată fi realizat.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, ministrul Sănătăţii a afirmat că intenţionează să mute o parte dintre secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în noul spital regional, urmând ca spaţiile medicale ale celui dintâi să fie renovate în acest răstimp. „L-am rugat pe domnul ministru să vină în perioada următoare la Craiova pentru a vizita şi această zonă a ţării, i-am vorbit şi despre Centrul de Cardiologie, pentru o eventuală investiţie de amploare aici”, a mai spus Ion Prioteasa.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi bine sa nu se mai mute in noul sediu sectiile de care vorbeati, in acest fel ar fi evitata infectarea noului sediu cu acea bacterie de care se stie ca e in Spitalul de urgenta si care nu poate fi distrusa in totalitate niciodata.

Comments are closed.