Apelul celor 47 de sportivi ruşi a fost respins înainte de JO

0
105

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat că respins apelul a 47 de sportivi şi antrenori ruşi, care au fost interzişi de Comitetul Internaţional Olimpic să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Ruşii au argumentat că au fost excluşi pe nedrept de la JO din Coreea de Sud, după ce fuseseră achitaţi de acuzaţiile de dopaj. CIO a decis să nu îi învite la Jocurile Olimpice de iarnă la Pyeonchang pe sportivii ruşi achitaţi de TAS. Dintre cei 28 de sportivi acuzaţi de dopaj la JO de la Soci din 2014 şi achitaţi de TAS, 13 sunt încă în activitate şi ar fi putut participa la competiţia care începe vineri.

Printre sportivii şi antrenorii care au făcut apel la TAS figura Viktor Ahn, sextuplu campion olimpic la short-track, născut în Coreea de Sud şi devenit cetăţean rus chiar înaintea Jocurilor Olimpice de la Soci.

169 de sportivi ruşi vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă, dar vor concura sub drapel neutru. La Pyeongchang, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a JO de iarnă, preşedintele CIO, Thomas Bach, a purtat torţa olimpică.