Dimitrov: „La Botoşani trebuie să trecem cu bine de primele 15 minute”

0
63

Fundaşul dreapta bulgar a venit în iarna aceasta de la următorul adversar al Universităţii Craiova

dimitrovUniversitatea Craiova joacă sâmbătă, de la ora 18, în deplasare, cu FC Botoşani, în etapa a 23-a a Ligii I. Transferat în iarna aceasta de la FC Botoşani pentru 50.000 de euro, bulgarul Radoslav Dimitrov spune că este important ca el şi noii colegi să fie foarte concentraţi în special în debutul jocului, când formaţia lui Leo Grozavu este foarte periculoasă. „Este un meci foarte important pentru noi şi va fi foarte greu. Ştiu cum se joacă acolo şi dacă trecem cu bine peste primele 15 minute, atunci va fi bine. Sunt fericit să am ajuns la un club aşa de mare şi iubit şi m-am adaptat repede, am experienţă, nu sunt un copil să am nevoie de timp pentru acomodare” a spus fundaşul dreapta de 28 de ani.

Votat de fanii Craiovei „omul meciului” cu FC Voluntari, Alex Băluţă spune că un rezultat pozitiv în meciul cu FC Botoşani este important atât prin prisma faptului că poate asigura prezenţa în play-off a alb-albaştrilor, dar şi fiindcă ar aduce un plus de linişte în perspectiva derby-urilor cu Steaua şi Dinamo. „Va fi un meci foarte greu pentru noi, fiindcă întâlnim o echipă bună, care joacă fotbal, iar la Botoşani nu am reuşit să câştigăm niciun punct până acum. Sper să ne păstrăm forma bună şi să ne impunem, pentru a obţine calificarea în play-off şi pentru a sta mai liniştiţi înaintea jocurilor cu Steaua şi Dinamo. Sunt bucuros că fanii m-au considerat cel mai bun jucător al meciului trecut şi sper să le confirm încrederea prin prestaţii bune şi în următoarele partide. Nu mă gândesc la vreun transfer acum, că am dat două goluri, mă gândesc doar la jocul meu şi la îndeplinirea obiectivelor. Mă simt foarte bine pe postul pe care joc acum, când nea Gigi m-a aşezat prima oară acolo am fost puţin ameţit, nu ştiam dacă pot evolua acolo, dar treptat m-am adaptat foarte bine” a spus mijlocaşul de 23 de ani.

Mulţescu: „Avem program greu şi nu suntem încă siguri în play-off”

Antrenorul Gigi Mulţescu spune că echipa sa are nevoie de cele 3 puncte la Botoşani, deoarece nu are asigurată prezenţa în play-off, în condiţiile în care are cel mai dificil program dintre echipele care luptă pentru Top 6. „Pentru noi este cel mai important meci, atât pentru că este primul, dar şi pentru că un succes ne-ar asigura prezenţa în play-off. Trebuie să fim cel puţin la fel de concentraţi, fiindcă va fi un meci greu. Avem un program mai dificil decât celelalte echipe care luptă pentru play-off, după meciul de la Botoşani urmează cele cu Steaua, Dinamo şi Gaz Metan. Am experienţă de 45 de ani în fotbal şi ştiu că se poate întâmpla orice, atât timp cât nu ţi-ai atins şi matematic obiectivul, aşa că nu mă hazardez. Botoşaniul este o echipă care s-a schimbat în iarna aceasta, iar din meciul cu Chiajna nu am putut să văd mare lucru, din cauza ceţii. Oricum, ei joacă foarte avântat acasă, au un stil ofensiv, agresiv, sper ca şi arbitrul să nu tolereze jocul peste limita regulamentului. Ne temem şi de starea terenului, care nu ne avantajează, fiindcă suntem o echipă care se bazează pe posesie” a spus Mulţescu.

Problema Craiovei o reprezintă fundaşul stânga, Marius Briceag fiind suspendat, iar în lot nu mai există un alt jucător specializat pe acest post. Mulţescu spune că a testat deja două variante, cu jucători reprofilaţi, dar speră totuşi în rezolvarea pe ultima sută de metri a transferului lui Bogdan Bucurică de la Chiajna. Dacă acesta ar ajunge în Bănie, ar juca de două ori într-o săptămână împotriva celor de la Botoşani. „Absenţa lui Briceag ne crează un disconfort, dar avem două soluţii la îndemână. Sper să vină Bucurică, şansele sunt mari să se realizeze transferul, care ar fi şi ultimul din această iarnă”.

Gigi Mulţescu a anunţat că atacantul bosniac Nusmir Fajic este apt de joc, iar tânărul mijlocaş Radu Bârzan este în probe la Pandurii Târgu Jiu.