Oltchim, sub presiunea rezultatului la Ljubljana

0
93

„Galacticele” joacă în Slovenia pentru a păstra şanse de calificare în semifinalele Ligii Campionilor

După prestaţia slabă şi eşecul din sala „Traian” în faţa vicecampioanei Ungariei, Ferencvaros, Oltchim joacă duminică cel de-al doilea meci din grupa 2 principală a Ligii Campionilor, contra campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana. Partida va începe la ora 20.30 şi va fi transmisă în direct de Digisport 1. Formaţia slovenă, care în prima fază a grupelor a învins de două ori vicecampioana României, Jolidon Cluj, se află pe primul loc, după ce a trecut săptămâna trecută, în deplasare, de Zvezda Zvenigorod, scor 29-24. Vedeta Andrea Penezic a fost principala marcatoare a lui Krim în Rusia, secondată de daneza Torstensson. Oltchim a învins de două ori anul trecut pe Krim tot în grupele principale ale Ligii Campionilor, 30-26 şi 31-25.

Vestergaard: „Nu e un meci decisiv”

 Jakob Vestergaard crede că formaţia olteană se poate califica în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin chiar dacă va pierde meciul cu Krim Ljubljana. „Cu Ferencvaros a fost un meci prost pentru noi, multe handbaliste au jucat mult sub aşteptări. La Ljubljana nu va fi uşor, dar cred că am corectat multe din greşeli şi ne vom prezenta altfel. Partida nu este decisivă pentru calificare, nici dacă pierdem nici dacă o câştigăm. Foarte important este, însă, să nu mai pierdem puncte pe propriul teren. Suntem conştienţi că e dificil să câştigi pe terenul unei formaţii puternice cum este campioana Sloveniei şi de faptul că ne va fi dificil să mai câştigăm grupa”, a spus Vestergaard. Tehnicianul a explicat pasa slabă a vedetei Katarina Bulatovici: „Nu se întâmplă nimic cu Bulatovici. Noi avem probleme în atac în cazul apărării în stil spaniol, interii trebuie să se mişte mai mult pentru a primi mingea şi pentru a ataca poarta deoarece sunt atacaţi de apărători. Katarina a fost nevoită să paseze înapoi la coechipiere şi nu a dat randamentul scontat”. Danezul a dezminţit zvonurile conform cărora ar urma să plece de la Oltchim în cazul în care formaţia vâlceană pierde la Ljubljana: „Chiar dacă pierdem în Slovenia nu voi demisiona. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine, să pregătesc echipa. Dacă voi rămâne sau nu pe banca tehnică este decizia conducerii clubului nu a mea. În opinia mea, avem şanse reale să ne îndeplinim obiectivul pentru acest sezon”, a explicat Vestergaard.

Tadici crede că Vestergaard este „lucrat”

Jakob Vestergaard

Selecţionerul Gheorghe Tadici spune că la Oltchim nu este o problemă psihică sau de formă, ci una a „tradiţiei” de schimbare a antrenorilor, care nu izbutesc să treacă de primăvară, fiind „lucraţi” de un grup de handbaliste, cu acordul conducerii. „Nu e vorba de un blocaj psihic, se apropie ciclul, mă refer la conducerile tehnice. Luaţi din spate, de la Rasic încoace, să vedeţi câţi antrenori au fost schimbaţi primăvara. Eu am fost un norocos cred că am putut să îmi duc contractul până la capăt. Eu cred că fetele ar reuşi un joc bun la Ljubljana dacă până duminică şi-ar suspenda internetul şi şi-ar închide telefoanele. Aşa ar avea un randament de 30-40 la sută mai mare faţă de ce au arătat cu Ferencvaros. La Oltchim este un grup de handbaliste care poate schimba un antrenor când vrea. La Zalău acest lucru nu este posibil. Vă puteţi duce să vedeţi pe panou câţi antrenori au fost schimbaţi în ultimii ani la Vâlcea şi să îmi spuneţi dacă e normal. Acest lucru se poate când ai o conducere cu anumite interese pentru că nu se poate să nu te dezmeticeşti”, a spus Gheorghe Tadici.