Baschet, Liga Naţională (m) / Echipa lui Mandic joacă la Sibiu prima „finală”

0
230

Cinci victorii din tot atâtea meciuri din returul Ligii Naţionale a obţinut echipa masculină de baschet SCM Universitatea Craiova. Băieţii lui Mandic au ajuns pe locul secund, cu 35 de puncte, însă ultimele 10 partide vor fi jucate la intensitate maximă, fiindcă adversare vor fi echipe angajate în lupta pentru play-off, cu excepţia lui celor de la Miercurea-Ciuc. Craiova va purta povara acestui loc secund ocupat neverosimil după 20 de etape, dar şi a speranţelor pe care şi le pun suporterii din Bănie care asaltează Sala Polivalentă la fiecare meci. Astăzi, de la ora 18, Drăguşin şi compania joacă în deplasare, în Sala „Transilvania” din Sibiu contra lui Atlassib. Gazdele ocupă locul 10, cu 30 de puncte şi mai speră să prindă un loc de play-off, fiind la 3 lungimi de ocupanta locului 8, CSM Bucureşti. În tur, craiovenii s-au impus cu 84-70, însă echipa lui Perisic a eliminat SCM Universitatea Craiova din Cupa României. „Vom trata fiecare meci din cele 10 rămase din sezonul regulat ca pe o finală, fiindcă ne respectăm fanii, dar şi pe noi înşine şi ne dorim o clasare cât mai bună în perspectiva play-off-ului. Sibiu are jucători buni, însă nu ne sperie nici o echipă din Liga Naţională” a declarat ieri, la plecarea spre Sibiu, antrenorul Andelko Mandic. Acesta mizează pe echipa obişnuită, Miskovici este în continuare accidentat, revenirea sa fiind prevăzută pentru partidele din play-off.

Perisic: „La Craiova, fiecare jucător ştie ce are de făcut”

Pe site-ul oficial al clubului Atlassib Sibiu, sigla echipei din Bănie nu este cea a clubului SCM Universitatea Craiova, ci cea a echipei de fotbal Universitatea Craiova. Gazdele recunosc forma bună a „Ştiinţei”, antrenorul Miodrag Perisic spunând că locul ocupat de craioveni este superior valorii lotului, însă apreciază organizarea compatriotului său, Andelko Mandic. „Dacă ne uităm la echipa celor de la Craiova, putem spune că sunt un grup valoros, fiecare jucător ştie ce are de făcut, cine e aruncătorul cel mai bun, cine înscrie cele mai multe puncte. Au făcut o treabă foarte bună până acum în campionat, în acest sezon, nu degeaba sunt în clasament acolo unde sunt acum. Poate nu sunt de primul loc sau de locul doi, dar cu siguranţă pot spune că au o echipă foarte bună. Este foarte important să câştigăm, se poate spune că este şi un test de maturitate pentru noi”, a spus Miodrag Perisic. Fanii craioveni nu pot urmări partida la TV, însă, aşa cum s-a obşinuit în ultima vreme, unii o vor face chiar de la faţa locului. Preţul biletelor de intrare la meciul din Sala „Transilvania” este de 10 lei. Celelalte jocuri ale etapei a 21-a: BC Piteşti – BC Timişoara şi CSM Oradea – CSU Ploieşti s-au jucat aseară; astăzi: Mobitelco – Gaz Metan Mediaş, CSM Bucureşti – CSS Giurgiu, BC Mureş – Farul, Energia – Timba; duminică: Dinamo – Miercurea Ciuc.

Selecţie pentru majorete

La meciul cu Farul, baschetbaliştii au fost susţinuţi de trupa de majorete a Liceului „Ştefan Odobleja”, însă această iniţiativă va fi continuată şi la următoarele jocuri, de această dată la nivel „profesionist”, trupa de majorete fiind astfel „personalizată”, precum în colegiile americale sau în NBA. Astfel, clubul de Dans Sportiv Katamis Craiova, în colaborare cu DJTS, organizează o sesiune de înscrieri şi selecţie pentru formarea trupei de majorete a echipei de baschet SCM Universitatea Craiova. Condiţii de înscriere: vârsta minimă 16 ani, experienţă şi abilităţi în dans, aspect fizic plăcut. Înscrierile se vor face până pe 15 februarie în baza unui CV însoţit de fotografie, de luni până vineri, între orele 20-22, la sediul Katamis Craiova.