Consiliul Judeţean Dolj a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al fondurilor externe nerambursabile derulate de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj, pe anul 22024, astfel încât, la debutul lui 2025, totul să fie în regulă. A fost vorba de o majorare în cuantum de 159.000 de lei a fondurilor externe nerambursabile, aferente proiectului “Mobilităţi în Domeniul Educaţiei Şcolare Erasmus +”, cod proiect 2024-1-RO01-KA121-SCH-0000235723.
Pentru derularea proiectului, s-a constituit un Consorţiu, coordonat de CJRAE Dolj, componenţa acestuia fiind decisă prin mandatarea de către CJRAE, în etapa de scriere a proiectului, urmând ca, în fiecare an, unităţile care îşi obţin o acreditare, să fie înlocuite cu alte unităţi, care îndeplinesc condiţiile. Din Consorţiu fac parte, pe lângă CJRAE, următoarele unităţi de învăţământ preuniversitar: grădiniţele cu program prelungit “Petrache Poenaru” şi “Tudor Vladimirescu” din Craiova; școlile gimnaziale “Nicolae Bălcescu” din Craiova şi cele din comunele Cioroiaşi, Orodel, Giurgiţa, Giubega, Leu, Malu Mare, Goieşti, Terpeziţa, Gângiova, la care se adaugă cele din Segarcea şi Dăbuleni. La activităţile de formare participă cadre didactice din Consorţiu, selectate printr-un proces transparent.
Sprijin total pentru educaţie
Este un sprijin binevenit, ţinând cont de ceea ce înseamnă această activitate. “Participanţii la cursurile de formare îşi vor dezvolta şi/sau îmbunătăţi competenţele de predare online şi de folosire de metode atractive şi inovatoare la clasă, pentru elevii dezavantajaţi, aplicarea metodelor specifice educaţiei incluzive şi educaţiei prin integrare, conştientizând beneficiile implementării acestora, îşi vor dezvolta competenţele de corelare a metodelor educaţiei non-formale cu metodele educaţiei formale, crescând, astfel, gradul de atractivitate al activităţilor desfăşurate la clasă, lucru ce va duce la scăderea riscului de abandon şcolar. Pe toată perioada derulării proiectului, vor fi organizate activităţi de promovare, diseminare şi multiplicare, prin care rezultatele proiectului vor fi cunoscute la nivel local şi judeţean. Astfel, vor creşte gradul de impact şi beneficiile programului, care vor fi promovate şi de profesorii din alte unităţi şcolare, în special din mediul rural. Mulţumim Consiliului Judeţean Dolj, fără a cărui implicare nu ne puteam desfăşura activitatea”, a precizat prof.dr. Mariana Pădureanu, director al CJRAE Dolj.