Goluri multe în primul amical al Craiovei în Turcia

0
274

În primul amical din Antalya, Universitatea Craiova a învins cu 5-2 formaţia maghiară FC Paksi, ocupanta locului 7 în prima ligă. Au marcat: Paul Papp (3), Elvir Koljic (45), Ştefan Baiaram (57, 78), Ionuţ Vână (76), respectiv Joszef Windecker (64) şi Gabor Vas (66). La meci a asistat şi finanţatorul Mihai Rotaru. Dacă Universitatea este deja de o săptămână în Turcia, ungurii de la Paksi au ajuns abia sâmbătă, amicalul cu Ştiinţa fiind programat la nici 24 de ore de la aterizarea în Antalya.

Universitatea Craiova a început în formula: Pigliacelli – Vlădoiu, Brăşfăleanu, Papp, Bancu – Screciu, Nistor, Roguljic – Câmpanu, Ivan, Koljic. La pauză, Laurenţiu Reghecampf a schimbat întreaga echipă, pe teren intrând: Lazar – Căpăţână, Mitran, M. Constantin, Vătăjelu – Vînă, Creţu, Houri – Gustavo, Markovic, Baiaram.

Ionuţ Vînă a spus la final: „A fost un antrenament bun, ne-a ieşit, dar a avut şi minusul că am primit două goluri, ceea ce vrem să reparăm, pentru că şi în campionat am primit foarte multe goluri şi nu mai vrem să se întâmple acest lucru. Mi-a ieşit şi mie azi, mă bucur că am dat un gol frumos şi am câştigat, uşor-uşor îmi recapăt pofta de joc şi sper să o ţin tot aşa, dar în campionat este importante ce facem. Mi-am propus să joc cât mai bine şi să prind un loc de titular şi să încerc să dau goluri şi pase de gol. Ne bucurăm că patronul a venit la meci, sperăm să îl bucurăm în continuare cu goluri, faze frumoase, driblinguri, să ne recăpătăm pofta de a juca fotbal. Sperăm să ne ajute vremea să jucăm şi celelalte amicale, pentru că plouă de câteva zile”.

Ştefan Baiaram a declarat: „Nu contează rezultatele din amicale, decât pentru încrederea noastră, obiectivul este să urcăm în clasament când încep meciurile oficiale, atunci e important, să începem campionatul foarte bine. Avem toate condiţiile aici şi trebuie să-l răsplătim pe patronul echipei, ne bucurăm să-l facem fericit. Sperăm să se joace cu suporteri, ştiţi ce atmosferă este pe „Ion Oblemenco”. Important este pentru mine să fiu sănătos, fiindcă am avut o accidentare în stagiul din vară şi n-am putut să fac nimic”.

George Cîmpanu a adăugat: „Mă bucur că am făcut un joc bun, am făcut ce ne-a spus Mister şi am câştigat. Antrenamentele sunt foarte bune, am încărcat puţin, dar ne simţim foarte bine, suntem aici să punem la punct ce n-am făcut bine în campionat” a adăugat şi George Cîmpanu.

După meciul câştigat cu 5-2 contra maghiarilor de la Paksi, Universitatea Craiova trebuia să dispute următorul meci de verificare în Antalya pe 14 ianuarie, împotriva cehilor de la Banik Ostrava. Între timp, oltenii şi-au tocmit o nouă partidă amicală, miercuri, 12 ianuarie, cu formaţia norvegiană Raufoss, miercuri, 12 ianuarie, de la ora 16, tot în cadrul complexului Gloria Sports Arena, unde sunt cazaţi juveţii. Raufoss a terminat pe locul 11 sezonul în eşalonul secund din Norvegia şi are un lot cotat la 2,5 milioane de euro. Craiovenii mai au programat un joc de verificare pe 16 ianuarie, cu un adversar care urmează să fie stabilit.