Poliţia Română: Șeful poliţistului suspectat de pedofilie a fost demis

0
189

Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că, urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de şeful Poliţiei Române la Brigada Rutieră Bucureşti s-au dispus următoarele:

  1. Eliberarea din funcţie a comisarului şef de poliţie Vornicu Emanuel Rene, şef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situaţiei de fapt;
  2. Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;
  3. Cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată.

Reprezentanţii Poliţiei Române precizează că verificările sunt în desfăşurare, pentru a se clarifica întreaga situaţie de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.