Netanyahu aseamănă atacul cu camion de la Ierusalim cu atentatele comise în Europa

0
301

944580841Premierul israelian Benjamin Netanyahu a asemănat atacul comis duminică cu un camion la Ierusalim în care au fost ucişi patru soldaţi israelieni cu atentatele comise anul trecut în Europa, relatează luni DPA.

“Atentatul (de duminică) face parte din acelaşi model inspirat de Statul Islamic pe care l-am văzut mai întâi în Franţa, apoi în Germania, şi acum la Ierusalim”, a spus Netanyahu.

Premierul israelian a afirmat că bărbatul care a condus camionul, identificat de poliţie ca fiind Fadi al-Qanbar, în vârstă dec 28 de ani, este “un susţinător al Statului Islamic”. Atacatorul a fost împuşcat mortal la faţa locului.

Echipele de securitate israeliene au închis Jabel Mukaber, cartierul palestinian din care provenea atacatorul, a mai spus el. Conform poliţiei, nouă persoane au fost arestate în Ierusalimul de Est în legătură cu atentatul, dintre care cinci sunt membri ai familiei atacatorului.

Premierul Netanyahu şi ministrul apărării Avigdor Lieberman s-au deplasat la locul atacului unde au fost desfăşurate importante forţe de ordine înaintea unei reuniuni speciale a Cabinetului de securitate israelian. Acesta a decis o serie de măsuri, inclusiv ca simpatizanţi ai SI să fie puşi sub detenţie administrativă, a informat Times of Israel.