Razie de amploare în tot judeţul

0
107

În cursul zilei de joi, ca şi în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii doljeni au acţionat în tot judeţul, în cadrul unei razii de amploare vizând combaterea infracţiunilor la regimul circulaţiei, dar şi a faptelor antisociale. În cadrul acestor activităţi au fost instituite 65 de filtre rutiere în care au fost verificate peste 1.400 autovehicule şi au fost controlaţi 198 agenţi economici, din care 160 baruri/cluburi. Ca urmare a abaterilor constatate de poliţişti, au fost întocmite 4 dosare de cercetare penală şi s-au aplicat 396 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 130.000 lei.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că pe parcursul zilei de joi, dar şi în noaptea de joi spre vineri, a fost organizată o razie de amploare, în tot judeţul, pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere, a accidentelor de circulaţie, totodată urmărindu-se şi prevenirea faptelor cu violenţă şi a altor fapte de natură antisocială. Poliţiştii au acţionat alături de jandarmi, obiectivul principal al oamenilor legii fiind creşterea gradului de siguranţă civică, dar şi asigurarea unui trafic rutier în siguranţă.

Aproximativ 280 de poliţişti, de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, dar şi investigaţii criminale, au acţionat aseară, fiind instituite 65 de filtre rutiere în care au fost verificate peste 1.400 de autovehicule. De asemenea, poliţiştii doljeni au efectuat verificări şi controale la 198 agenţi economici, din care 160 baruri/cluburi, aproximativ 2.000 persoane fiind legitimate. Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au întocmit 4 dosare de cercetare penală pentru încălcări ale regimului circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat şi 396 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 130.000 lei. Poliţiştii au luat măsură complementară de reţinere a 19 permise de conducere (din care 5 pentru alcool), iar 17 certificate de înmatriculare au fost retrase, precum şi 8 plăcuţe de înmatriculare.

Dosare penale şi permise reţinute pentru alcool la volan

Astfel, potrivit IPJ Dolj, în cadrul acestor activităţi, a fost depistat Petre N., de 44 de ani, din comuna Calopăr, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 95, în comuna Calopăr, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spitalul Segarcea, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal. Tot băut a fost prins şi Ilie B., de 42 de ani, din comuna Bratovoeşti, care conducea un autoturism, pe DN 55, având o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i s-a întocmit dosar penal. În cursul serii, lucrători ai Formaţiunii Rutiere Băileşti l-au depistat în trafic pe Marian S., de 35 de ani, din Băileşti în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Băileşti, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a întocmit dosar penal conform prevederilor legale. Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie rurală Rast aflaţi în executarea activităţilor din cadrul raziei l-au depistat în trafic pe Ion A., de 29 de ani, din comuna Negoi, în timp ce conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice, în cazul acestuia aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Băileşti unde i s-au recoltat probe biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal. Şi Doru O., din comuna Amărăştii de Jos, a fost depistat de poliţiştii doljeni în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (o concentraţie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat), acesta fiind sancţionat contravenţional şi lăsat fără permisul de conducere.

În plus, cu ocazia controlului efectuat la un bar din Craiova, s-a constatat că administratorul societăţii oferea spre vânzare băuturi alcoolice fără documente justificative. De asemenea, nu îndeplinea condiţiile legale prevăzute de Legea 333/2003 privind măsurile de asigurare a securităţi spaţiului comercial, astfel că s-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului cu suma de 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 şi Legii nr. 333/2003.