S-a publicat calendarul pentru bacalaureat

0
146

Peste o săptămână va începe cel de al doilea semestru al anului şcolar 2011-2012, şi odată cu el, pentru liceeni din anii terminali, şi  pregătirile pentru bacalaureat care dă semne că se apropie cu paşi repezi. Astfel că, Ministerul Educaţiei a publicat în aceste zile pe site, calendarul acestui examen. Ca şi anii precedenţi, se vor organiza două sesiuni.

Prima probă a  bacalaureatului este programată pentru data de 11 iunie. Înscrierile pentru prima sesiune se vor derula în intervalul 28 – 30 mai, când sunt aşteptaţi să se înscrie şi cei aproape 100.000 de absolvenţi de liceu, care nu au promovat examenul anul trecut. Pentru elevii care se află în acest an în clasele terminale de liceu anul şcolar se va încheia pe 1 iunie.

Prima sesiune a bacalaureatului se deschide pentru toţi candidaţii cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română care se va derula în intervalul 11-13 iunie a.c. Evaluarea va continua între 13 şi 15 iunie cu proba competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B),  între 18 şi 22 18 – 22 iunie candidaţii vor susţine proba competenţelor digitale (proba D), iar între  25 – 27 iunie 2012 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Pe 2 iulie vor începe probele scrise

Probele scrise debutează pe  2 iulie 2012 cu evaluarea la Limba şi literatura română.  Pe 4 iulie se desfăşoară  Proba obligatorie a profilului, care în funcţie de specializări, se susţine la Matematică sau Istorie. Ultima probă scrisă se derulează pe 6 iulie şi se susţine, la alegere, la una dintre disciplinele specifice profilului sau specializării.

Primele rezultate ale sesiunii de vară se vor afişa pe 8 iulie, iar notele finale stabilite în urma soluţionării contestaţiilor se afişează pe  13 iulie. Elevii care nu promovează prima sesiune pot participa şi la sesiunea de toamnă care se va derula în intervalul  20 august- 5 septembrie a.c.