Razie rutieră în Dolj: 17 permise ridicate de la şoferi prinşi băuţi

0
135

Dat fiind faptul că a fost o perioadă în care majoritatea doljenilor au tot ţinut-o în petreceri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi s-au produs destule accidente de circulaţie, în unele fiind implicaţi şi şoferi băuţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în tot judeţul Dolj a fost organizată o razie de amploare, ce a avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Nu mai puţin de 17 conducători auto au rămas fără permisele de conducere după ce au fost depistaţi băuţi la volan, valoarea amenzilor aplicate pe parcursul raziei ajungând la 61.040 lei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, dat fiind faptul că de la începutul acestui an s-au înregistrat mai multe accidente de circulaţie, unele cu urmări grave, în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost organizată o acţiune de amploare vizând prevenirea şi combaterea încălcărilor prevederilor regimului circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, poliţiştii au acţionat în tot judeţul, fiind constituite 48 de filtre rutiere pe drumurile naţionale, judeţene, dar şi pe arterele de circulaţie din Craiova, unde au fost oprite şi controlate 894 de autovehicule, 923 de persoane fiind legitimate. “Au fost constatate 15 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care au fost întocmite dosare de cercetare penală, în 9 cazuri fiind vorba despre conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, într-altul de refuz recoltare probe biologice, alţi doi şoferi fiind depistaţi la volan deşi aveau permisele de conducere suspendate. Poliţiştii au constatat şi 218 contravenţii pentru care s-au aplicat amenzi în sumă de 61.040 lei”, a declarat comisar Florentina Popescu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. În plus, ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 22 de permise de conducere, din care 17 pentru alcool, şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

După cum au mai precizat poliţiştii doljeni, printre conducătorii auto care au fost depistaţi în trafic conducând autohehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe numele cărora au fost  întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale se numără Marian Curucu, de 43 de ani, din comuna Catane, depistat conducând un autoturism Cielo în ciuda faptului că avea o concentraţie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat; Justinian Boştinaru, de 37 de ani, din Craiova, oprit la un filtru rutier din municipiu unde, la testarea cu etilotestul, s-a dovedit că avea o concentraţie de  0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat; Alexandru Bălan, de 23 de ani, din oraşul Segarcea, prins cu o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat; Nelu Şteolea, de 28 de ani, din Dăbuleni, care conducea un Ford prin localitate, deşi băuse, având o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat; Răzvan Băluţă, de 24 de ani, din comuna Ţuglui, care avea o concentraţie de               0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat; Constantin Gîrbiţă, de 38 de ani, din oraşul Filiaşi, prins la volan cu o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat şi Marcel Bulin, de 37 de ani, din comuna Desa, depistat cu o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi aceştia au rămas şi fără permisele de conducere. Oamenii legii avertizează că asemenea acţiuni de anvergură vor fi organiyate şi în perioada următoare în judeţul Dolj.