Craiova, neinspirată și la Giurgiu, pierde fără drept de apel

0
389

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova 1-0

A marcat: Alibec 50.

Astra: Lazar – Graovac, Tamaș, Dima, Radunovic – G. Enache (77 David Bruno), G. Simion (86 Dandea), Crepulja, V. Gheorghe (71 Răduț) – Alibec, Budescu. Antrenor: Bogdan Andone. Rezerve: M. Popa – Trusescu, Fl. Matei, Begue.

Craiova: L. Popescu 5 – Vlădoiu 5, Bălașa 4, Acka 6, Vătăjelu 3 – Mateiu 6 (82 Ivanov), Cicâldău 5, Bancu 5 – Zakaric 4 (70 Bărbuț) 6, M. Roman II 6, Mihăilă 5 (70 Ivan) 4. Antrenor: Victor Pițurcă. Rezerve: A. Marinescu – Mățel, T. Ferreira, Qaka.

Arbitru: Andrei Chivulete 6. Asistenți: Bogdan Gheorghe, Adrian Popescu (toți din București). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraș).

Obervatori: Iosif Olah (Sf. Gheorghe), Adrian Ionescu (București).

După seria fantastică de 7 victorii în campionat, inclusiv în fiefurile FCSB-ului și Viitorului, Astra nu mai avea de ce să se teamă de vizita Craiovei, mai ales că avea ocazia de a deveni lider în Liga I, după eșecul CFR-ului la Botoșani. De partea cealaltă, așteptările mari indiferent de situație, dar oltenii mai trebuie să traspire pentru a fi siguri de play-off. Ultimii trei antrenori ai Craiovei, Mulțescu, Mangia și Papură, câștigaseră la Giurgiu, iar Pițurcă, după parcursul inconstant de până acum, a început deja să se lupte cu fantomele predecesorilor săi. Bogdan Andone și Pițurcă au schimbat formulele cu care câștigaseră în intermediară, Răduț și Ivan fiind numele mai sonore scoase din schema de start. De obicei, Craiova începe bine, cu posesie și ocazii, și se împleticește pe parcurs, așa că era de așteptat ca din start oaspeții să aibă inițiativa, cumva cedată de gazde. Astra s-a ghemuit în preajma propriului careu și a așteptat ca trioul Alibec-Budescu-V. Gheorghe să prindă ocazia de a face diferența. Adică același scenariu care funcționase cu câteva zile în urmă, la Ovidiu. Și ocazia a apărut, dar assist-ul lui Alibec pentru golul lui Budescu fusese dat când mingea încă se mișca, la o lovitură liberă. Șansele oltenilor au venit înainte de pauză, în decurs de două minute, Mihăilă, Roman și Bălașa ratându-le.

Tactica atât de simplă și atât de eficentă a giurgiuvenilor a dat rod în debutul părții secunde. Bălașa a rememorat momentul pentru care a fost îndepărtat de la FCSB, gafând la mijlocul terenului tocmai în fața lui Budescu, iar imediat a venit pasa decisivă pentru Alibec, de neoprit în cursa spre 1-0. Și dacă la 0-0 nu prea au găsit oamenii lui Pițurcă trasee spre poarta lui Lazar, în partea secundă avea să le fie și mai greu, afectați mental și căzuți fizic. Pițurcă a mutat târziu și în van, fiindcă echipa sa a arătat, așa cum ne-a obișnuit, tot mai rău o dată cu trecerea timpului. Ivan a intrat pentru 20 de minute și a demonstrat doar de ce nu a fost titular, doar Bărbuț a mai  existat în ofensiva olteană, el ratând și singura ocazie a Craiovei din partea secundă. Astra putea închide meciul mai devreme sau chiar putea face scor cu oltenii, dar Alibec a irosit trei ocazii mult mai clare decât cea din care a marcat.

Dacă Astra aplică perfect strategia impusă de la venirea lui Bogdan Andone, Craiova confirmă  parcursul oscilant în era Pițurcă, în special în deplasare oltenii fiind modești. Piți pierde tot mai multe dueluri cu antrenori cvasidebutanți și dezamăgește crunt în Bănie, în condițiile în care are parte de lotul cel mai bine cotat de la promovarea echipei în Liga I.