Reghe & co. ne făcură KO

0
207

Universitatea Craiova a oferit una dintre cele mai penibile prestaţii ale anului în meciul de la Piteşti cu Steaua

Steaua s-a simţit mai bine ca acasă la Piteşti. Şi pe teren şi în tribune. Cei 10.000 de piteşteni care au trădat memoria lui Dobrin au avut însă un adversar mult mai redutabil în cei 600 de fani ai Ştiinţei, decât cei 11 oameni ai lui Reghe care s-au distrat cu jucătorii lui Săndoi. Craiova a fost prezentă doar în peluza arenei din Trivale, pe teren au apărut  doar nişte băieţi debusolaţi, care au încercat să fure practic un punct, fără să arate un dram de fotbal. În fieful “Gâscanului”, atmosfera a fost ca în Ghencea, lipsind doar galeria Stelei, care s-a dezis de FCSB-ul lui Gigi Becali. În doar câteva zile, Reghe le-a administrat jucătorilor poţiunea victorioasă, care i-a făcut să zburde pe teren, iar cei mai contestaţi roş-albaştri până din acest sezon, Papp şi Tade, au devenit eroi. În schimb, Săndoi n-a avut răspuns la jocul avântat, agresiv al adversarilor. Craiova n-a fost în stare nici măcar să contraatace, a tras primul şut pe poartă pe final, fiind depăşită la toate capitolele. Săndoi a rămas fără Popov în prima repriză şi a mizat pe improvizaţia Dumitraş, dar acesta a demonstrat doar că Reghe a avut dreptate când l-a izgonit din lot acum doi ani. Ivan a apărut cu capul descoperit, din cauza excesului de zel al arbitrului Avram, dar o dată cu casca parcă i-a dispărut şi inspiraţia. Puştiul a rămas izolat în avanposturi, doar cu menirea de a se bate în van pentru nişte mingi azvârlite în disperare din preajma careului. Mijlocaşii Craiovei au fost doar nişte suplimente defensive, dar nici autobaza n-a funcţionat în faţa iureşului stelist. E adevărat, golurile au venit târziu, dar pluteau de la început deasupra careului lui Bălgrădean, care a fost protejat de şansă în câteva rânduri şi a intervenit providenţial la reluarea lui Adi Popa din 6 metri, la care steliştii deja celebrau deschiderea scorului. Papp a spart baricada olteană cu un obuz trimis de departe, iar când alb-albaştrii au încercat să-şi părăsească poziţiile defensive au fost penalizaţi imediat, fiind în pericol să fie surclasaţi şi pe tabelă în timpul rămas. Băluţă a încununat reprezentaţia jalnică a juveţilor încercând să bată recordul lui Vlădoiu de la World Cup 94 cu intrarea care l-a raşchetat pe Adi Popa.

Steaua București – Universitatea Craiova  2-0

A marcat: Papp 81, Tade 83

Piteşti, stadion: „Nicolae Dobrin“, spectatori: 10.000

Steaua: Niță 6 – Râpă 7, Varela 7, Papp 8, Toşca 7 – Breeveld  6 (80 Tahar) 6, Stanciu 7 (88 Carp), Tudorie 5 (52 Muniru) 6 – A. Popa 8, Hamroun 7, Tade 7. Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Universitatea: Bălgrădean 6 (83 Straton) – Achim 5, Popov 6 (24 Dumitraș) 5, Iliev 6, Vătăjelu 6 – Nuno Rocha 5 (89 Băluță) 4, Kay 6, Mateiu 5, Zlatinski 5, Bancu 5 – Ivan 5. Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitru: Marius Avram 7.

Eliminat: Băluță 90.

Săndoi şi Bălgrădean au recunoscut superioritatea Stelei

Explicaţiile lui Săndoi pentru eşec au fost oarecum puerile. Antrenorul a invocat o schimare prematură în echipă, deşi adversarii aveau absenţe mult mai importante. Apoi, Săndoi a vorbit de execuţia deosebită prin care steliştii au deschis scorul, deşi golul putea veni mult mai devreme, după ocazii şi evoluţia jocului. Săndoi a menţionat că şi-a avertizat jucătorii că aveau să întâlnească un adversar extrem de motivat, însă se pare că nu a reuşit să-şi monteze echipa cel puţin la fel de bine. În sfârşit, tehnicianul s-a referit la faza în care Rocha şi Ivan scăpaseră pe contraatac ca la una clară de gol, deşi între cei doi craioveni se interpuseseră deja vreo 3-4 stelişti, care au şi anihilat contraatacul. “Popov s-a accidentat în prima parte a jocului, am fost nevoiţi să facem o schimbare. Meciul se îndrepta spre egal, dar a venit acea execuţie incredibilă a lui Papp. Ni se întâmplă numai nouă în ultima vreme. Ne-a luat vântul mingea şi a băgat-o în poartă, acum un şut de la 30-35 de metri. Steaua a meritat victoria, dar nu aş putea să spun că au avut ocazii foarte clare de a marca. Dacă nu reuşim să înscriem când scăpăm doi contra unu, ne merităm soarta. Noi i-am avertizat pe jucători că o să întâlnească o echipă motivată. Steaua a trecut printr-o perioadă nefastă, dar are un lot valoros, cu jucători tehnici, de naţională şi rămâne principala candidată la titlu. Bălgrădean avusese o evoluţie foarte bună, în momentul în care nu a mai putut şi a cerut schimbare” a spus Săndoi.

Căpitanul Craiovei, Cristi Bălgrădean, a recunoscut superioritatea Stelei, dar a oferit o declaraţie şocantă, el considerând că o eventuală victorie cu Voluntariul, în runda următoare, ar putea şterge impresia lăsată de evoluţia penibilă de la Piteşti. “Steaua a fost mai bună, atât am putut, ne pare rău pentru suporterii noştri care au venit în număr atât de mare şi sper să ne revanşăm cu Voluntariul. Nu am tras de timp, chiar m-am lovit la mână şi la genunchi, am semne care dovedesc. Nu sunt genul de persoană care să simulez. La pauză i-am reproşat arbitrului faptul că la fiecare fază steliştii intrau în mine intenţionat înainte să bată corner sau lovitură liberă şi el nu fluiera fault. Am crezut că pot să duc meciul până la final, dar nu am putut”.