Acuzat de Nicolicea că a luat 40.000 de euro ca să-l excludă din PSD, Geoană spune că îl dă în judecat

2
201


Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, l-a acuzat pe senatorul de Dolj Mircea Geoană că a luat 40.000 de euro pentru a-l îndepărta, în 2009, de la şefia PSD Mehedinţi. În replică, Geoană a anunţat că îl va da în judecată pe Nicolicea, pentru insultă şi calomnie. Eugen Nicolicea a declarat într-o emisiune, la B1 TV, vineri seară, că Mircea Geoană „l-a dat afară din PSD contra-cost”. „Pe mine, Mircea Geoană m-a dat afară contra cost, din partid. Dacă mă mai enervează, spun şi cine a plătit”, a declarat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul. Întrebat ce sumă a luat Geoană, Nicolicea a răspuns că „40.000 de euro, pentru a mă înlătura de la şedia organizaţiei de acolo (Mehedinţi – n.r.) pentru că trebuia să îşi pună oamenii lui. Aşa s-a spus. A spus şi la grup, de faţă cu toată lumea”. Senatorul Geoană a declarat, pentru Mediafax, că astăzi de dimineaţă îl dă în judecată pe Eugen Nicolicea, pentru insultă şi calomnie. „Pentru mine, reputaţia mea în spaţiul public este un lucru extrem de important. Pe cinste şi profesionalism mi-am clădit întreaga carieră şi activitate politică şi publică. Pentru unii ca Nicolicea, politica se măsoară în bani, tranzacţii, trocuri şi avantaje financiare. De 5 ani de zile am acceptat fără să reacţionez la frustrările permanente ale domnului Nicolicea. (..) Luni dimineaţă îl dau în judecată. Totul are o limită. Să vii cu astfel de minciuni sfruntate este totalmente inacceptabil. Este cea mai mare invenţie şi minciună pe care am auzit-o vreodată”, a spus Geoană. El a precizat că poate să înţeleagă „lunga suită de calomnii şi neadevăruri” pe care le-a spus Nicolicea, cu referire la persoana sa, dar a adăugat că „de această dată, vreau să fiu extrem de clar: Dacă are întrebări cu privire la modul în care a fost exclus, are un coleg de Guvern, pe vicepreşedintele de atunci, Liviu Dragnea, care a fost prezent la acea şedinţă a organizaţiei judeţene”. Organizaţia PSD Mehedinţi a decis, pe 16 octombrie 2009, excluderea lui Eugen Nicolicea din partid. Susţinător al aripii Miron Mitrea, acesta se afla în diverse conflicte cu lideri ai PSD. Conducerea PSD Mehedinţi i-a reproşat lui Nicolicea că a încercat „să saboteze” din interior liderii partidului şi că nu s-a implicat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

2 COMENTARII

  1. Dovediţi-vă nevinovăţia, d.le Geoană şi afară cu mincinoşii, calomniatorii. Ce-i aia “De 5 ani de zile am acceptat fără să reacţionez la frustrările permanente ale domnului Nicolicea…”? I-auzi domnule mai e şi ministru pentru Relaţia cu Parlamentul!!!!

  2. tara arde on foc si baba se pieptenad-l geoana s e comporta ca mensevicii in partidul bolsevic ==eu am mub=ncit 40 ani 37 func=tii conducere si stau intrun apartament primt dela PCR apoi in 1968 cei care aveau salariu peste 3250 au platit chirie mai mare cu 20% ne-a obligat sa le cumparam si apoi d-l mare liberal? p.roman ne-a obligat sa le cumparam iar d-l geoana nu si-a definit din inginer nimic bun in schimb lacueste intr-o locuinta in care plateste chirie re 2000-3000 euro imiamintescce scrisoare a trimis d-lui constantinescu cind a iesit presedinte d0mnia sa era ambasador in sua si acum disident ? ce-o fi facut bun pentru rominia si ca are asemenea venituri ca sa plateasca asa chirie

Comments are closed.