CONDOLEANŢE

0
636

Colectivul Institutului de Cercetări Socio-Umene „C. S. Nicolăescu Plopșor” din Craiova, al Academiei Române, aduce un un ultim omagiu domnului profesor univ. dr.Mihai Retegan, model de înaltă ținută morală și profesională, personalitate remarcabilă dedicată istoriei românilor.

Profesor universitar la catedra de Istorie a Universității din București,cu specializări în Politica externă a României și Relații internaționale în sec. XX, Istoria militară a sec. XX,titular al cursurilor de Politica externă a României în perioada interbelică, Politica militară a României 1920-1947, România și crizele comunismului (1953-1989), distinsul profesor a înnobilat sfera academicăși prin activitatea prolifică de îndrumare ca și conducător de doctorat. Cercetător științific la „Institutul de istorie militară” (până în 1995), reputatul istoric este autor a numeroase cărți de specialitate, distins cu mai multe premii, printre care Premiul Academiei Române pentru istorie contemporană (1985) și Premiul Comisiei Române de Istorie Militară, pentru activitatea științifică (1996).

Prin trecerea la cele veșnice, lumea academică rămâne mai săracă, iar spiritul regretatului Profesor va urca acolo unde este locul marilor suflete, veghind cu aceeași noblețe asupra noastră, a tuturor celor care l-au cunoscut. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!