Gol-maistor Zlatan

0
483

craiovaCu un gol, un assist şi o eliminare obţinută, bulgarul Hristo Zlatinski a fost artizanul victoriei Ştiinţei la Târgu Mureş

Calancea – Meciul în care practic s-a plictisit. Noroc că posesia colegilor săi mai cobora până în careul propriu, fiind solicitat să mai distribuie câte o pasă în lateral. N-a avut emoţii decât poate la mingea care i-a căzut pe transversală, deşi probabil intenţia lui Morar a fost de a centra.

Briceag – A avut practic rol de extremă, mereu apărând la învăluire, pregătit pentru a centra. Util şi pe recuperare, undeva tot în jumătatea adversă

Acka – El, Kay şi Zlatinski au avut probabil cele mai multe pase, fiindcă atacurile poziţionale necontenite au pornit de la ei. N-au fost probleme pe apărare, fiindcă gazdele n-au ajuns în careu.

Kay – Acelaşi discurs ca în caul lui Acka. Cei doi stoperi de culoare erau în preajma lui Popov la primul gol, gata să marcheze şi ei.

Vătăjelu – Are mai multe meciuri la rând în care joacă impecabil ambele faze, e ciudată atitudinea lui Daum, care-l neglijează. O singură centrare nu i-a ieşit, mingea trecând prin spatele porţii. Pe de altă parte, la înghesuiala din careul advers şi neavând un vârf masiv la dispoziţie, era inutil să însişti cu centrări, aşa că mingile reveneau invariabil în centru.

Popov – Marcatorul primului gol, la o fază în care Mingote a rămas surprinzător pe linia porţii, bulgarul reluând din 4 metri. Din păcate, Popov s-a accidentat în repriza secundă, din fericire vine pauza competiţională şi se poate reface.

Zlatinski – Cel mai bun de pe teren la Târgu Mureş. A irosit o serie de cornere, alături de Băluţă, până să găsească o centrare perfectă. I-a ieşit cea pentru compatriotul său, Popov. În condiţiile în care era greu de pătruns în careul aglomerat al gazdelor, Zlatinski a avut prima ocazie cu un şut de la distanţă, ca şi la Mediaş. A „obţinut” eliminarea lui Mureşan, acordată corect. Pe final, „Zlatan” şi-a încununat evoluţia cu execuţia de la 11 metri.

Ivan – Evoluţie destul de discretă comparativ cu meciurile anterioare, când a fost jucătorul cel mai periculos al Craiovei. Totuşi, el a fost cel care a adus liniştea, obţinând penalty-ul din final.

Băluţă – Revenit după etapa de suspendare, a arătat aceeaşi formă bună, implicându-se în multe acţiuni ofensive, având un travaliu deosebit. Este singurul care a încercat să pătrundă prin desişul mureşean. A avut ocazii de a marca în repriza secundă, dar s-au opus Mingote şi Măzărache. Dacă Enache este la naţională şi Băluţă este ignorat, atunci Daum chiar are o problemă.

Bancu – Treptat, îşi recapătă forma, este destul de activ, dar în acelaşi timp greşeşte cam multe pase, dar şi pentru că riscă destul de mult, încercând servicii decisive. I-au şi ieşit destule, un atacant mai speculativ le-ar fi transformat.

Măzărache – Nu-l avantajează deloc meciurile în care adversarii aglomerează jumătatea proprie, fiindcă nu este un vârf puternic, de careu. În prima repriză Ivan l-a servit perfect, dar n-a fost capabil să-şi facă mingea pe poarta adversă. De asemenea, trebuia să atace centrarea lui Băluţă, pentru a-i lua faţa lui Mingote. Imediat, l-a „sabotat” Băluţă la centrarea perfectă a lui Bancu, suflându-i mingea din cap.

Screciu –  Puştiul de 16 ani a fost preferat lui Mateiu, care n-a prins lotul 18. A intrat în locul lui Popov şi a avut o evoluţie bună. Coechipierii au avut încredere în el, i-au pasat, iar el a jucat fără trac.

Surugiu – A intrat pe final, când poate Mulţescu trebuia să facă şi cea de-a treia schimbare, fiindcă era deja 2-0, echipa avea superioritate numerică, iar câteva minute şi pentru Manea ar fi contat.