Remiză nedreaptă pentru Craiova în meciul cu ASA

0
115

Universitatea Craiova – ASA Tg. Mureş 1-1

Au marcat: Ramiro Costa 35 – aut. / Jazvic 13.

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 4.000.

Universitatea Craiova: Bălgrădean 6 – Dumitraş 6, Popov 6, Kay 7, Vătăjelu 6 – Nuno Rocha 7, Mateiu 8, Zlatinski 7, Bancu 7 – Curelea 6 (68 Băluţă) 5, Bawab 6. Antrenor: Emil Săndoi.

ASA: Stăncioiu 7 – Golanski 6, Balaur 6, Bejan 6, Velayos 5 – Voiculeţ 5 (62 Hanca) 6, N’Doye 6, Brandan 7 – Romario Kortzorg 7 (72 Luis Pedro) 6, Jazvic 7 (83 Dedov), Ramiro Costa 4. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arbitru Ovidiu Haţegan 5.

 

 

Derby-ul de play-off din Bănie n-a început deloc precaut, cele două contracandidate încercând să-şi adjudece meciul de 6 puncte. ASA a fost mai agresivă şi avut prima prilejul golului, dar lobul lui Romario singur cu Bălgrădean n-a fost demn de numele celebrului tiz, campion mondial. Curelea a venit cu replica rapid, însă mingea venită fortuit la el a aterizat în tribune. Echipa care a dat tonul în continuare a fost ASA, mult mai incisivă şi hotărâtă în jumătatea adversă, iat golul a venit firesc: Romario a şutat pe Bălgrădean, dar pe respingere, nederanjat, Jazvic a fost necruţător, trimiţând în colţul lung. Craiova a intrat greu în meci şi a fost aproape de un dublu handicap: la o fază identică golului, pe o nouă respingere a lui Bălgrădean, lobul lui Voiculeţ a găsit doar bara. Şansa a surâns gazdelor şi peste câteva minute: la o lovitură liberă bătută pe scurt de Zlatinski, Ramiro Costa şi bara au deviat pe rând pentru 1-1. Până la pauză agitaţia s-a produs mai mult în jurul deciziilor  ale lui Haţegan, cea mai ciudată fiind la un avantaj nelăsat pentru olteni, Bawab având o minge de exploatat în careul advers.

Partea secundă s-a jucat pratic doar în jumătatea oaspeţilor. Curelea a avut două şanse mari de gol, dar Stăncioiu a fost pe mingile trimise de vârful Craiovei. Şi Rocha a avut în cap golul de 2-1, dar mingea trimisă în gazon a sărit peste poartă. Imediat, Kay şi-a imitat compatriotul, dar poarta oaspeţilor a fost protejată de noroc şi apoi de bară, care a oprit peste câteva minute torpila de la 30 de metri a lui Zlatinski. Mureşenii au apărat vârtos punctul şi l-au obţinut în cele din urmă, păstrându-şi distanţa în clasament faţă de Craiova, având şi avantajul meciurilor directe în cazul în care la final cele două rivale vor fi la egalitate.

Omagiu pentru victimele de la Colectiv

Fanii craioveni au omagiat victimele tragediei de la clubul Colectiv cu un mesaj citat din melodia trupei Goodbye to Gravity, care a concertat în seara dezastrului: „Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de vii… iar ziua în care vom ceda e ziua în care vom muri!”