Dumitru Ungureanu își lansează la Craiova romanul „Poetica femeilor voluminoase”

0
304

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează astăzi, 8 noiembrie, ora 11.00, în Salonul Medieval, lansarea romanului „Poetica femeilor voluminoase”, semnat de Dumitru Ungureanu și apărut recent la Editura „Eikon” din Cluj-Napoca. Vor vorbi despre carte Cosmin Dragoste, managerul instituției-gazdă, și Luiza Mitu. Manifestarea este inclusă în acţiunile culturale din cadrul proiectului „Săptămâna Tradem”, desfăşurat în perioada 3-9 noiembrie.

Dumitru Ungureanu (născut la 4 martie 1956, Morteni, Dâmboviţa) este membru al Uniunii Scriitorilor din România, autor de romane, povestiri, eseuri, publicistică, reconstructor de iconografie pentru Enciclopedia represiunii comuniste din România, în mai multe volume, în cadrul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, şi autorul a două expoziţii intitulate „Erotica Naturalis”.

 «A nu se înțelege de aici că e o carte scrisă exclusiv pentru bărbați! Mărturisesc o mare admirație pentru femei, și precizez – chiar dacă asta o să-mi aducă necazuri – că-mi plac toate! (Dar tu lor? – pot fi întrebat. Și ele mie, desigur… – aș răspunde.) Nimic nu mi se pare mai important în lume decât o femeie frumoasă, și toate femeile sunt frumoase! Femeia 8 Dumitru Ungureanu este Opera de artă prin excelență, plăsmuită prin grația lui Dumnezeu. Cum am putea să nu iubim lucrarea Lui?» (Dumitru Ungureanu în „Cuvânt prevenitor”, „Poetica femeilor voluminoase”).