Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a inaugurat drumul județean 552A

0
37

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat, joi după-amiază, lucrările de întreținere și reparații realizate de societatea de specialitate din subordinea CJ la două dintre cele mai importante artere rutiere din zona de sud a județului.

Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a inaugurat drumul județean 552A, care face legătura între satul Boureni, aparținând comunei Afumați, și localitatea Catane, dar și un tronson din drumul județean 561E, dintre Tunarii Vechi și municipiul Băilești.

„Noi nu prea ne-am lăudat cu drumurile care s-au făcut în județul Dolj, dar am ținut să fim astăzi aici, la Catane, pentru că se întâmplă un lucru extraordinar pentru o zonă în care trăiesc peste 10.000 de oameni.

Practic, acest drum care leagă Catane de Afumați împlinește un vis pe care oamenii din aceste locuri îl au de mai bine de 30 de ani. Este extrem de important, pentru că înlesnește accesul dinspre Dunăre către centrul județului Dolj și scurtează distanța spre Craiova cu 15 – 20 de kilometri, distanță pe care oamenii erau nevoiți s-o parcurgă în plus, pe rute ocolitoare.

Am început să lucrăm pe acest drum în urmă cu câțiva ani, pe porțiunea cuprinsă între Boureni și Covei. Ne rămăsese acest tronson, prin care trebuia să legăm mai departe Coveiul de Catane. În acest moment, oamenii pot circula în condiții foarte bune pe toată distanța dintre satul Boureni, din comuna Afumați, și Catane. Este o promisiune pe care o făcusem, în primul rând, oamenilor de aici, pentru că este unul dintre drumurile cele mai circulate din această zonă a județului“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.