Omul nu conducea decât beat și fără permis

0
394

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 20 de ani, din comuna Moțăței, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis, conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și refuzul de recoltare de probe biologice.

În noaptea de 2/3 octombrie a.c., tânărul în cauză ar fi condus pe DN 56, în Maglavit, un autoturism neînmatriculat, fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 3 septembrie a.c., a fost depistat de polițiști din Moțăței în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, în localitate, deși nu deținea permis de conducere, refuzând, totodată, recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1.31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 2 decembrie 2020, a condus un autoturism în comuna Unirea, fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șase zile mai târziu – în Moțăței, conducea fără permis și având o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, tânărul a fost condus la sediul poliției pentru audieri. În urma probatoriului administrat de polițiști, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

Azi, a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.