În urma Maratonului de Business “rePORNIM ECONOMIA”, un investitor francez se va instala la Craiova

0
525

Craiova a fost gazda Maratonului de Business “rePORNIM ECONOMIA”, organizat ieri, la sediul INCESA, de Camera Franceză de Comerț și Industrie. Amfitrionul dezbaterii a fost  Excelența Sa Laurence Auer, ambasadorul Franței în România. La eveniment au fost invitaţi oficiali ai administrației publice locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, precum şi profesori universitari.

“Cu această ocazie, am prezentat oportunitățile de afaceri în Craiova, iar unul dintre investitorii prezenți și-a manifestat intenția de a deschide curând o fabrică, în cel de-al treilea parc industrial deschis în colaborare cu Consiliul Județean”, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
La rândul său, Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a precizat că i s-a oferit ocazia de a prezenta atât proiectele pe care le are administraţia în implementare, cât și proiectele pe care le are  pregătite pentru liniile de finanțare viitoare.
“În cadrul intervenției mele, am vorbit despre planurile pe care le avem pentru atragerea investitorilor. Este vorba despre măsuri directe, cum sunt cele de înființare a unor noi parcuri industriale, a unui incubator de afaceri sau de transformarea blocului S200 într-un parc IT&C, dar și de măsuri care îi atrag indirect pe investitori.
Din dorința îmbunătățirii conectivității județului Dolj, derulăm investiții majore în Aeroportul Internațional Craiova și accesăm fonduri de peste 97 de milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de pasageri, cu o capacitate de procesare de aproape 2 milioane de călători pe an, precum și a infrastructurii conexe aferente acestuia. Pentru dezvoltarea transportului aerian de mărfuri ne pregătim să lansăm licitația pentru realizarea studiului de oportunitate necesar în demersul nostru de construire a unui terminal multimodal.
În paralel, tot pentru a asigura conexiuni mai bune în interiorul județului, derulăm cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere: doar proiectele aflate în implementare vizează peste 200 de kilometri de drumuri județene, adică aproximativ o cincime din rețeaua pe care o gestionăm”, a spus Cosmin Vasile.